Kategória: Aktuális.

Cisco CES 2010:

Újdonságok a Cisco Eos közösségi szórakoztatóplatform kapcsán:
– A Cisco Eos egy szolgáltatásként elérhető szoftverplatform, amelyen a média- és szórakoztatóipari cégek az általuk nyújtott tartalom köré építve hozhatnak létre és működtethetnek közösségi hálózatokat. A Warner Music Group mellett ehhez csatlakozott most a Travel Channel, az All Access Today és a The Eleven Seven Music Group/Tenth Street Entertainment.

– A Cisco egyben olyan új Eos-funkciókat is bejelentett, mint a közösségépítést elősegítő Facebook Connect integráció és a meglévő közösségek Eos platformra való migrációját segítő eszköz.

– A 2010. évi Vancouveri Téli Olimpiai Játékok közvetítéséhez a Cisco biztosítja az NBC számára a videóra és interaktív multimédiára optimalizált IP-alapú médianet hálózatot. A Cisco új generációs hálózati (IP NGN) video-infrastruktúrája valós idejű szerkesztési lehetőséget kínál az NBC munkatársainak Vancouverben, New Yorkban és Las Vegasban, lehetővé teszi gigabájt méretű anyagok átvitelét a különböző helyszínek között, valamint ezek továbbítását televíziók, számítógépek vagy akár okostelefonok képernyőire.

Az eddig több mint 200 millió fogyasztói eszközt értékesítő Cisco arról is beszámolt, hogy a 2009 karácsonyi időszakban jelentős lendületet vett a Flip videók terjedése. 
– 2009 decemberében a felhasználók több mint egymillió Flip videofelvételt töltöttek fel a FlipShare szoftveren keresztül – ezek együttesen hárommillió percnyi Flip Video-felvételt tesznek ki. Ez a feltöltési mennyiség az előző év decemberéhez képest négyszeres növekedést jelent, a 42 000 gigabájtnyi videó lejátszás pedig ötszöröse az egy évvel korábbinak.

– A FlipVideo kamerák előtelepített FlipShare szoftverrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felvételek egyszerű rendezését, szerkesztését és feltöltését az olyan videomegosztó webhelyekre, mint a Facebook Video, a MySpace vagy a YouTube. A legújabb FlipShare szoftver egyúttal olyan mobil alkalmazásokkal is rendelkezik iPhone, Android és egyes BlackBerry készülékekhez, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy mobiltelefonjaikról is elérjék Flip Video-felvételeiket. 

– A karácsonyi ünnepekre jelentette meg a Cisco a FlipShare TV videolejátszót, amely révén vezeték nélküli kapcsolaton nézhető meg a tévéképernyőn a teljes Flip Video fénykép- és videotár , és a videók is megoszthatók más FlipShare TV felhasználókkal.

– A kiállításon a Cisco ismertette jövőképét és eredményeit egy teljesen új lakossági videokommunikációs kategória, az otthoni telepresence fejlesztésével kapcsolatban. Ez a technológia a meglévő nagyfelbontású televíziók és szélessávú internetkapcsolat segítségével egyedülállóan természetes, a személyes találkozáshoz hasonló élményt kínál a virtuális nappaliban. A Cisco az Egyesült Államokban a Verizon nevű szolgáltatóval ez év tavaszán kezdi meg az otthoni telepresence próbaüzemét. A megoldás európai tesztelését a France Telecom kezdi meg az idei évben.

– Az IDC szerint 2010-ben az Egyesült Államokban 32 millió háztartás rendelkezik a kiváló minőségű otthoni telepresencehez szükséges szélessávú kapcsolattal.
– A Cisco üzleti célú TelePresence virtuális tárgyalója mindössze három év alatt átalakította a munkahelyi kommunikációt – ez a cég legdinamikusabban növekvő új technológiája.

"Az eddig a nappalira korlátozott tévéből rohamosan új, izgalmas videoélmények alakulnak ki, amelyek bármilyen készüléken és képernyőn elérhetők, bárhol és bármikor." – mondta Ned Hooper, a Cisco fogyasztói üzletágának stratégiai igazgatója és vezető alelnöke. "A hálózat az a platform, amely mindezt lehetővé teszi."

"Úgy hisszük, hogy a Cisco vezető telepresence technológiája, valamint az olyan hálózatok, mint a Verizon teljes egészében üvegszálas optikai hálózata eddig nem tapasztalt videokommunikációs élményt biztosíthat a fogyasztók számára." – mondta Marthin DeBeer, a Cisco új technológiákért felelős vezető alelnöke és vezérigazgatója.  "Az otthoni telepresence megváltoztatja a fogyasztók életét, mivel természetes videokommunikációt tesz lehetővé családtagjaikkal és barátaikkal, bárhol is legyenek. Annak érdekében, hogy az otthoni telepresence első felhasználói sok más barátjukkal és családtagjaikkal is kommunikálhassanak, egy webkamera és egy videochat-szolgáltatás segítségével PC-ket is hívhatnak majd."
(BrandTrend)