Kategória: Aktuális.

Az ötlet, amely ma is a cég küldetése, hogy egyetlen internetes adatbázisba gyűjti az összes magyarországi eladó és kiadó ingatlant.Ebben az időben még csak alig néhány honlap működött a magyar cybertérben.

Deloitte_gala_london_2009

A céghez 2003-ban csatlakozott az alapító korábbi osztálytársa, Korbuly Krisztián, aki azóta nemcsak a cég vezérigazgatója, hanem résztulajdonosa is.

A kezdetben filléres gondokkal küszködő "garázsvállalkozás" 2001-ben először termelt bevételt, majd nagy sebességre kapcsoltak, hisz egyre többen hirdetnek és keresnek ingatlant a neten. 2003-2004-től komoly, nemzetközi gazdasági háttérrel is rendelkező konkurens cégek jelentek meg a magyar piacon, de az ingatlan.com megőrizte vezető pozícióját.

Ma már mintegy 300 ezer aktív hirdetés található adatbázisukban. Ez 1900 ingatlanközvetítő partner iroda és több tízezer magán hirdető közös kínálata. A cégcsoport internetes portálok fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik, több saját fejlesztésű oldala van. Az ingatlan.com család második tagja, az utcakereső.hu 2003-ban indult, a köpönyeg.hu és alaprajz.com 2006-ban kezdte működését, míg az ingatlanmagazin.com-ot 2007-ben indították.

Sikerük pilléreinek tartják a folyamatos saját fejlesztést és az ügyfélorientált gondolkodást.

Társadalmi felelősségvállalási program keretében alapították a Három Királyfi Három Királylány Intézetet.

Vállalkozásuk eredményességét mutatja az is, hogy 2008-ig az utolsó hét év alatt közel háromszázszorosára, 648 millió forintra növelték éves árbevételüket, és még a gazdasági válság alatt is növekedési pályán tudtak maradni. Az egyre növekvő jövedelmezőséget kizárólag online hirdetésekből realizálták. Tulajdonosai megtartották részvényeik 100 százalékát, mert hisznek abban, hogy egy vállalkozás teljesen magyar tulajdonban is lehet nemzetközi sikerekre képes.

Deloitte_gala_2009

Elképzeléseiket visszaigazolta a Deloitte Technology Fast EMEA 500 lista díja, melyet november 24-én vett át második alkalommal Korbuly Krisztián vezérigazgató Londonban. Az ingatlan.com csoportnak fontos, hogy jó hangulatú, munkahelyet biztosítsanak alkalmazottainak. Kihívásokkal és megbecsüléssel párosuló feladatok mellett támogatják a magánélet és a munka egyensúlyának kialakítását, mert szerintük az internetben és a gyerekekben van a jövő.
(BrandTrend)