Kategória: Aktuális.

"Az ORTT hivatalos értesítését követően értékeljük a körülményeket és alakítjuk ki álláspontunkat a döntéssel kapcsolatban." – közölte Oláh László, a Danubius Rádiót tulajdonló befektetési alap képviselője a médium kommunikációs ügynökségén keresztül. A Twitteren ennyit üzentek: "Uraim, egy élmény volt önökkel együtt zenélni 🙁 " http://twitter.com/DanubiusRadio

A Sláger hivatalos közleménye:

"Szomorú nap ez az országnak, a Sláger Rádió hallgatóinak és dolgozóinak!

Ma döntött az ORTT! November 18-ától a határozat szerint másik rádió működik majd a Sláger Rádió helyén. A hírek szerint az eddig megszokott zenei műsor helyett Önök a továbbiakban egy politikai beszélgetős műsort hallhatnak majd! 

A híresztelésekkel ellentétben a legnagyobb összegű díj ajánlatot a Sláger Rádió tette. Egy most induló, politikai irányultságú beszélgetős rádió ennek töredékét sem képes kitermelni és befizetni. Az ORTT döntése következtében ezért évi 670 millió forinttól esik el a költségvetés!

Mivel politikai döntés született súlyos kárt szenvedett a magyar demokrácia és a sajtószabadság. A döntés súlyosan árt az ország nemzetközi megítélésének, egy olyan helyzetben amikor Magyarországnak a rendszerváltás óta a legnagyobb szüksége lenne a külvilág rokonszenvére, a politikai befolyástól és a korrupciótól mentes befektetői környezetre.

A hallgatók és Magyarország érdekében minden törvényes eszközt igénybe veszünk, hogy Önökkel maradhassunk.  

Köszönjük, hogy eddig is és most is bennünket hallgatnak!  

Heal Edina, a Sláger Rádió vezérigazgatója"

Az ORTT délelőtti ülésén kétharmados döntést kellett hozni, a két nyertes pályázó pedig 10 szavazatot kapott a 12-ből. Egyedül az SZDSZ delegáltja nem voksolt rájuk, Tímár János nem adta le szavazatát. (A két MSZP-s delegált szavazata 3-3-at, a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ egy-egy delegáltjának voksa pedig kettőt ért.)

Majtényi László, a testület elnöke csak egy következő, második körben szavazhatott volna, ha az első körben nem születik döntés. Majtényi tegnap rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a sajtóinformációk szerint nyerésre álló Advenio és FM1 kizárását indítványozza, az Advenio formai mulasztása és az FM1 irreális üzleti terve miatt. A döntést megelőzően ezt a javaslatot is tárgyalta a testület, de csak az SZDSZ-es delegált támogatta Majtényit, a többi párt képviselői leszavazták – írta az MTI.

Jelenleg mindkét rádiónál válságstábok üléseznek.
(www.kreativ.hu, www.gazdasagiradio.hu, BrandTrend)