Kategória: Aktuális.

Az elnök a Kreatív októberi számában azt mondta: "Amit én nem nagyon akartam, az eddig nem ment át a testületen. Én nagyon szeretném, ha a külső befolyásolási szándékok, amelyek nem is feltétlenül korlátozódnak a pártakaratra, eltűnnének." – mondta.

Az FM1 és az Avdenio új országos rádióiról még keveset tudni, de várhatóan nem nagyon emlékeztetnek majd a cégekhez tartozó Radiocaféra és Lánchíd Rádióra.

Az Index információi szerint a Slágerhez képest az új Neo FM adón sokkal több lesz a beszélgetős műsor, nem lesznek félórás vagy annál is hosszabb zenei blokkok. A rádiózásban csúcsidőnek számító reggeli időszak mellett a másik kiemelkedő hallgatottságú sávban, hétköznap délutánonként négy és hét óra között is élő műsorral jelentkezik a Neo FM. A műsorok nagy része információink szerint interaktív lesz, vagyis várni fogják a hallgatók hívásait.

Az Index úgy tudja, hogy a Danubius helyén a Klassz Rádió inkább a hetvenes-nyolcvanas évek zenei világából merít, ezen az adón is 35 százalék lesz minimum a magyar zene aránya. A pályázat alapján a Klassz heti 100 percet, de legalább a műsoridő 1,33 százalékát szánja kulturális műsorokra, illetve civil magazinműsorokra. A cég már lefoglalta a klasszradio.hu címet, ahol azonban még nincs semmi tartalom.
(www.index.hu, www.kreativ.hu, BrandTrend)