Kategória: Aktuális.

Szóba jöhet még a Napkelte szerződtetése egy műholdas televízióhoz, de Gyárfás szerint az MTV-s szerződésbontás jogorvoslatát sem lehet még teljesen kizárni.

A tervek beérkezését az ORTT-nél meg is erősítették, a médiahatóságnak elvileg harminc napon belül be kell jegyeznie az új csatornát, ha formai hibát nem talál a beadványban.

A producer kijelentette, saját tévéjének terveit október 6-án adta be az ORTT-hez. Ha lesz belőle valami, nem politikai csatorna lesz, hanem inkább vegyes jellegű, amelyben még kismértékben sem jellemző a politikai dominancia, "hiszen nincs értelme olyan tévét létrehozni, amelybe nem mennek be egyes politikusok."

Gyárfás elmondta, a dokumentációban szereplő partnerekkel beszélt arról, hogy nevüket használhatja, ők pedig felhatalmazták erre.
Pallagi Ferenc kérdésünkre meg is erősítette, hogy beszélt az új tévé terveiről Gyárfásról, akinek azt mondta, ha elindul az adó, számíthat rá. Bárdos András azonban csak annyit mondott, egyelőre nem akar beszélni lehetséges új munkáiról, mert maga sem tudja, hol folytatja a jövőben. Bárdos cáfolta, hogy pénzt fektetne egy új adóba, mivel vagyona egy ekkora vállalkozáshoz képest elenyésző. Székely Ferenccel azt nyilatkozta, hogy ha úgy alakul, szívesen részt vesz az új televízió munkájában. Székely volt az MTV-ben most megszüntetett A la Carte szerkesztője, és hasonló pozíciót töltött volna be Baló György új műsoránál is, amit viszont végül el sem indított a köztévé.
(www.index.hu)