Kategória: Aktuális.

A sorozatban, egyedülálló módon a 2D és a 3D technika és az élő képek kombinációját alkalmazták. 

A sorozat megrendelése és elkészítése mérföldkövet jelent a 2007-ben alapított, londoni székhelyű studió számára és egyben a cég határozott szándékát jelzi a helyi gyártású tartalom növelésére. 

A sorozat a csintalan kék színű macska, Gumball (ami magyarul annyit tesz, gumilabda) iskolai és otthoni kalandjait követi majd és valamennyi karakter, az aranyhal, a Tirannoszaurusz rex, valamint a szurkolókórust vezető földimogyoró a Cartoon Network játékos szellemét idézi.  A sorozat előreláthatólag két év alatt készül el, ezidő alatt a Cartoon Network Development Studio további munkákon és együttműködési lehetőségeken keresztül kívánja erősíteni európai tevékenységét.

Daniel Lennard, a Cartoon Network Europe Saját Sorozatok – és Fejlesztési alalenöke így nyilatkozott a hír kapcsán:  "A Cartoon Network Development Studio Europe megalapításával azon elkötelezettségünknek szerettünk volna eleget tenni, hogy új alkotókat és kreatív ötleteket bevonzva fejlesszük. az európai animációt. Vadonatúj sorozatunkat, az The Amazing World of Gumball-t meghökkentő humor, egy csipetnyi bolondság és rengeteg technikai újdonság jellemzi majd, reméljük, a gyerekek és a rajfilmeket szerető felnőttek nagy örömére."
(BrandTrend)