Kategória: Aktuális.

A Coventry Egyetem professzora, Simon Chadwick úgy látja: "a futball központi figurájának helye megüresedett, Beckham karrierje lefelé megy, a kora miatt is kifutott. Cristiano Ronaldo ideális helyzetben van, hogy átvegye a posztját."

A két klasszis karrierje hasonlít, mindketten a Manchester Unitedben lettek sztárok, majd a Real Madridban folytatták. Beckham négy szezont töltött ott, lehetséges utóda júniusban szerződött oda, világrekordot jelentő 94 millió euróért [1]. Mindez nem elég, fontos, hogy 10 évvel fiatalabb kollégája hasonló életutat válasszon.

"Beckham nagyon sikeres lett a Realnál, mert csapatjátékos volt. Ronaldónak ebben még fejlődnie kell, meg kell állapodnia egy helyes lány mellett, elvenni, családot alapítani" – elemzett Chadwick.

David és Victoria Beckham tíz éve házasok, három fiút nevelnek, C. Ronaldo viszont egyelőre havonta, de van, hogy naponta váltogatja a barátnőit.

Jamie Wynn-Morgan marketinges szerint jó üzleti stratégiára is szüksége lesz teljes befutásához: "Fantasztikus helyzetben van, mindkét klubja tökéletesen használja ki marketinglehetőségeit, óriási a rajongótábora. De óvatosnak kell lennie, a megfelelő üzleti döntéseket kell hoznia, nem pedig kisebb szerződésekkel elfecsérelni az értékét."
(www.index.hu)