Kategória: Aktuális.

Az együttműködési megállapodás részeként a Magyar Televízió műsorvezetője, Gundel Takács Gábor a meccsekhez tartozó stúdióbeszélgetéseket fogja vezetni a kereskedelmi csatornán. "Lojális vagyok a nézőkhöz és a focihoz. Az MTV részéről szakmai tudásommal támogatom a produkciót" – mondta Gundel Takács Gábor, aki marad MTV-s, és a meccseken túl a köztévé új műsoraira összpontosít. "ősszel több új produkció indul a közszolgálati csatornán, ahol számítunk Gundi munkájára"- mondta Várkonyi Attila, a szórakoztató főszerkesztőség vezetője. "Azt még nem árulhatom el, milyen új műsorokban láthatnak a nézők az m1-en" – tette hozzá Gundel, aki 26 éve, 1983 szeptemberében lett az MTV munkatársa.

GUNDEL_TAKACS_Gabor_MTV

Az MTV Sport Főszerkesztősége egyébként hamarosan ismét fontos világeseményeket közvetít a Magyar Televízió nézőinek. A köztévén lesz látható ugyanis az úszó- és vízilabda-, kajak-kenu, atlétika és fogathajtó világbajnokság is. Folytatódnak az élő MOTO GP-futamok hétvégenként, szintén élőben adja az MTV ősszel az Atlétikai Világdöntőt Thesszalonikiből, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságot Isztambulból, illetve a 2010-es világesemény első lépését, a Labdarúgó vb sorsolását is.

A két országos televízió megállapodása tartalmazza, hogy az MTV megkapja a keddi mérkőzések hírjogát, illetve a Bajnokok Ligája magazint. A Magyar Televízió üzleti alapon technikai szolgáltatásokat nyújt a TV2-nek a BL-közvetítések sikeres lebonyolításához. "A Magyar Televízió szakmai tudásával, jó feltételek mellett közreműködik abban, hogy a hazai nézők továbbra is láthassák a BL-meccseket"- mondta Schatz Péter, az MTV üzleti és termékfejlesztési igazgatója. 

A köztévé nem tudta megvenni a jelentősen megdrágult BL közvetítési jogokat a következő három évre.
(BrandTrend)