Kategória: Aktuális.

Antigua és Barbuda miniszterelnöke szeretné, ha Obama emlékezne országukra, segíteni fejlődésüket és minél gyakrabban látogatna oda.

Az ország vezetői szerint a döntésnek több oka is van. Egyrészt a jelenlegi név, Boggy Peak meglehetősen furán hangzik: "Mocsaras csúcs". Másrészt nem adja át eléggé azt, hogy a körülbelül 400 méter magas hegyről gyönyörű a kilátás a tengerre és a partra.

Mindazonáltal nemcsak egy egyszerű hegyátnevezésről van szó. A "Boggy Peak" új elnevezése: "Mount Obama Monument and National Park". Azaz rögtön egy emlékmű is kerül a hegyre és egy nemzeti park, tanösvényekkel és múzeummal. Ez egyben kiszélesítheti az ide érkező turisták táborát: jelzi, hogy a Karibi-szigetnek nemcsak tengerpartja van, hanem hegye, esőerdője, vízesései – és most már nemzeti parkja is.

Persze a felkérésbe még Barack Obamának is bele kellett egyeznie. A neki címzett, itt található szívhez szóló levél alapján azonban utat engedett: http://www.ab.gov.ag/gov_v2/government/pressreleases/pressreleases2008/prelease_2008Nov05_1.html

2009. augusztus 4-től a "Mocsaras Csúcs" hivatalosan is "Obama-hegy" lesz.

(Szerző: Papp-Váry Árpád Ferenc)
A szerző országmárkázásról szóló tanulmányai megtalálhatóak itt:
www.papp-vary.hu/orszagmarkazas
(BrandTrend)