Kategória: Aktuális.

A digitális átállásról szóló törvény értelmében a két országos, földi sugárzású adónak,a Tv2-nek és az RTL Klubnak 2008. december 14-ig kellett volna megállapodni az Antenna Hungáriával, ellenkező esetben a törvény értelmében többet már nem is csatlakozhatnak a digitális rendszerhez. A határidőre mind a Tv2, mint az RTL Klub aláírt egy szándéknyilatkozatot, viszont nem tudott megállapodni az Antenna Hungáriával. A Tv2 és az RTL Klub is beperelte az Antenna Hungáriát, amiért véleményük szerint egy csak neki előnyös szerződést akart ráerőszakolni a két nagy országos kereskedelmi csatornára.

Most hirtelen mégis sikerült megállapodnia az RTL Klubnak az Antenna Hungáriával, sőt az Index információi szerint a tárgyalások pár napon belül a Tv2-vel is lezárulhatnak. Az RTL Klub ráadásul 2020 szeptember 5-ig, vagyis az Antenna Hungária frekvenciahasználati jogosultságának végéig a rendszerhez kötötte magát a szerződéssel.

"Szándékunk, hogy piacvezető szerepünket fenntartsuk, ennek továbbra is fontos elemét képezi a földfelszíni platformon történő részvétel, a magyar háztartások körülbelül 20 százaléka ugyanis kizárólag ezt a terjesztési módot használja. A mai megállapodás is azt mutatja, hogy a Magyar RTL Televízió a magyar televíziós műsorszolgáltató piac hosszú távon elkötelezett részvevője, megalapozott üzleti stratégiával rendelkezünk az analóg földfelszíni jogosultságunk lejártát követő időszakra is. Cégünk támogatja a digitális átállást és minden új technológiát a műsorszórásban" – nyilatkozta Dirk Gerkens, a Magyar RTL Televízió Zrt. vezérigazgatója.
(www.index.hu, BrandTrend)