Kategória: Aktuális.

A helyén, de nem a zoom.hu címén egy tallózó újság marad, amely néhány főt foglalkoztat tovább a munkatársak közül.

Tarjányi Péter egyéves működés után eladta a zoom.hu-t működtető Hang Plusz Média Kft.-t egy egyelőre ismeretlen cégnek. A lap megmaradt gárdájának, körülbelül tucatnyi újságírónak, fotósnak, videósnak április 22-én szűnik meg a munkaviszonya.

Az Index információi szerint a hírportál bezárása Tarjányi Péter döntése volt. A zoom.hu tulajdonosa, a T Média Zrt. elnök-vezérigazgatója az Indexnek elmondta, hogy több hónapos tárgyalás után egy szakmai befektetővel kötött megállapodást a jogokat birtokló részvénytársaság eladásáról. A vevőt egyelőre nem kívánta megnevezni, csupán annyit árult el hogy a cég már most is rendelkezik internetes vállalkozásokkal.

Tarjányi elmondta, hogy a vevő nem kívánta fenntartani a főként politikai hírekkel foglalkozó szerkesztőséget, a vételi ajánlat a Zoom finanszírozására kitalált módszerre vonatkozott. Az alig egy éve indult, de komoly videós apparátust kiépítő újságot ugyanis az ügynökségek megkerülésével, nagy cégek topmenedzsereivel kötött reklámszerződésekkel sikerült nyereségesen működtetni – állította Tarjányi hozzátéve, hogy a modell sikerességét jelzi: a Zoomot működtető Hang Plusz Média Kft. 2008-ban 312 millió forintos árbevételt produkált. A befektetővel a 2009-re vonatkozó, több százmilliót kitevő szerződéscsomagot már át is írták a cég lapjaira. Tarjányi viszont megtartja a Zoom szerkesztőségének helyet adó V. kerületi irodát, és a stúdió-berendezéseket is.

A rendőrségi szakértőként is ismert vállalkozó hangsúlyozta, hogy a számára előnyös megállapodáson kívül az is az újság eladása mellett szólt, hogy szerinte a politikai újságírásban nehéz idők következnek.
A szerződés szerint a volt tulajdonos a következő három évben nem kezdhet újabb hírportál építésébe. Mint mondta, terveiben ingatlan- és turisztikai fejlesztésekben való részvétel szerepel, és ehhez megtartja a Zoom szerkesztőségének és vezetésének egy részét is.
(www.index.hu)