Kategória: Aktuális.

Közös megegyezéssel távozott 2009. március 15-én a Vital Tv-től Szepesi György (aki természetesen nem azonos a magyar sportújságírás legendás alakjával – a szerk.), 2007. október elsejétől volt a csatorna vezérigazgatója. Vele együtt távozott Szabó Edit, az adó programigazgatói feladatait is ellátó művészeti vezetője (korábban a TV Paprika csatornaigazgatója), valamint további 22, tartalomelőállításért felelő munkatárs. Információink szerint a csatornánál mindössze 7 alkalmazott maradt, akik a technikai feladatokat látják el.

A munkatársak távozása mögött az Emasa forrásai szerint a televízió átalakulása áll. A korábban politikamentesként pozícionált, és a szintén a Széles-médiaportfólióhoz tartozó Echo Tv-től élesen elválasztott életmódcsatorna ugyanis profilt vált: ahogy az már a heti programmagazinokban is látható, a csatorna adásában fokozatosan megjelennek az Echo Tv által gyártott, közéleti-politikai műsorok, mint például a Híradó, a Világpanoráma, vagy a Mélymagyar.

Szepesi György a lap kérdésére elmondta: "a csatorna jelenéről és a jövőjéről már nem tud nyilatkozni, csak a közelmúlt eseményeiről beszámolni: a tulajdonos március elején váratlanul jelentette be, hogy radikálisan csökkenti a csatorna költségvetését, ami végül a stábbal való szakításhoz is vezetett, de a döntés kommunikálása során nem került sor a csatorna üzleti teljesítményének elemzésére. Szepesi még hozzátette: az tény ugyan, hogy a televízió még nem hozta a tulajdonos által várt számokat, de a nézettség növekedése és a bevételek alakulása pozitív tendenciát mutatott."

A televízió egy másik volt munkatársa szerint ugyanakkor a pozitív tendencia mértéke "egy ilyen pici csatornánál csodaszámba megy", tekintve hogy a 2009 januárjában mért adatok szerint a csatorna nézettsége (változatlan büdzsével) 35 százalékkal emelkedett az előző év hasonló időszakához képest, holott lefedettsége mindössze 10 százalékkal nőtt.

Az Emasa úgy tudja, hogy 2009-re már megvásárolta a külföldi életmódprogramjait a csatorna, ezeket még feltételezhetően leadja a Vital Tv. Egyelőre nem tudni, hogy a Vital Tv mögött álló céget – a VITAL TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság – felszámolják vagy megtartják-e, mint ahogy azt sem, hogy a televízió adásának mi lesz a sorsa: egy újabb közéleti-politikai csatorna indul, vagy megszűnik az adás.

Széles Gábor még 2005 november elején kezdte kialakítani médiabirodalmát Első Média Holding Zrt. néven, a Vital TV pedig 2006 májusában indult el. A csatorna vezérigazgatói feladatait először az Echo Tv vezérigazgatója, Szabó László Zsolt látta el 2007 októberéig, amikor Szepesi György vette át a stafétát – Szepesi márciusi távozásával pedig újra Szabó László Zsolt irányítja a televíziót.
(www.emasa.hu)