Kategória: Aktuális.

Televíziós kategóriában az elmúlt években Krizsó Szilvia, Kálmán Olga és Friderikusz Sándor munkáját ismerték el az emlékdíjjal.

A díjazottak azt a három területet képviselik, amelyeken az elismerés névadója alkotott – emlékeztetett Lengyel László, a kuratórium elnöke a díjátadó ceremónián, megjegyezve: a kitüntetettek az autonómiáért, a független véleménynyilvánításért, a szabad szólásért emeltek szót munkáikkal.

Az elismerés, amelyet a Bossányi Katalin Emlékalapítvány kuratóriuma ítél oda minden évben, egy törött lábú íróasztalt mintázó, a néhai újságíró arcképét őrző plakett. Zsemlye Ildikó szobrászművész alkotásán kívül a kitüntetettek pénzjutalomban is részesülnek. Az elismerést olyan újságírók nyerhetik el, akik tevékenységükkel Bossányi Katalin munkásságának szellemiségét őrzik. 

Bossányi Katalin (1948-1999) újságíró 1968-tól 1978-ig a Magyar Hírlap munkatársaként, majd a Népszabadság, a Heti Világgazdaság, a Mozgó Világ, 1991-től haláláig pedig ismét a Népszabadság szerkesztőségében dolgozott. Közben közéleti tevékenységet is folytatott: 1990-91-ben a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője volt. Újságírói munkásságát egyebek mellett Rózsa Ferenc-díjjal, Demény Pál Emlékéremmel, Pulitzer-emlékdíjjal és Pethő Sándor-díjjal jutalmazták.

Veiszer_Alinda

Veiszer Alinda Az Este és a Kultúrház című műsorok riportereként tűnt fel 2004-ben a Magyar Televízióban, majd a Miért? című történelmi magazin, 2006 nyarán pedig a Záróra házigazdája lett. Az m2 portrésorozata mellett tavaly a Nyugat 100 vetélkedő, az idén pedig a Radnóti 100 éve című sorozat vezetőjeként láthattuk újra. Veiszer Alinda televíziós kollégájával, Szántó Dáviddal együtt tavaly novemberben Junior Prima díjat vehetett át Magyar Sajtó kategóriában.
(BrandTrend)