Kategória: Aktuális.

Az alakuló ülésen résztvevő ügynökségek Kozári István (Fastbridge ügyvezető) személyében megválasztották a szekció elnökét – aki ezzel automatikusan a MAKSZ elnökségének a tagjává vált -, Barnóth Zoltánt (eMission ügyvezető) pedig a szekció alelnökének nevezték ki.

A tagok első feladatként a szekció tagfelvételi kritériumrendszerét fogják kidolgozni, valamint összeállítják az idei év programját, melyek mentén a szekció elkezdi működését. Napirenden van a tagság további bővítése is, melyhez kapcsolódóan a MAKSZ honlapját készítő Sign Kreatív Ügynökség már jelezte is csatlakozását a szekcióhoz. A tagozat megalakulásával a MAKSZ tovább kívánja erősíteni a szakágazati ügynökségek speciális érdekképviseletét, melynek során aktív együttműködést tervez a hasonló tagozatokat működtető társszervezetekkel.

Kozári István szerint az új szekció megalakulásával lehetőség nyílik a digitális és online területen működő ügynökségeknél speciálisan felmerülő piaci kihívások összehangolt kezelésére, illetve más piaci szervezetekkel történő együttműködés során az ügynökségi érdekek egységes képviseletére. Emellett fontosnak tartja az online és digitális megoldások népszerűsítését és minél szélesebb körű kiaknázásuk érdekében a MAKSZ ügynökségek közötti együttműködés elősegítését.

Simon Zsolt, a MAKSZ elnöke így niylatkozott az esemény kapcsán: "Az új szekció elindulásával az egy évvel ezelőtt felállt új elnökség egyik fő célja valósul meg: a dinamikusan fejlődő területek beintegrálásával erősödik a szövetség piaci reprezentativitása, ezáltal az ügynökségi érdekvédelem szélesebb körben valósulhat meg."
(BrandTrend)