Kategória: Aktuális.

Meglepő eredményeket hozott a brit oktatási rendszert frissen elhagyók körében végzett felmérés. Közülük a legtöbben (43%) szakmai ismereteik elmélyítését, a tréning-lehetőségeket tartják a legfontosabb tényezőnek első munkahelyük kiválasztásában. Ez megelőzi a biztos állás (28%) és a fizetés (11%) szempontjait, – írja a HR Magazine.

Úgy tűnik, a gazdasági válság előrelátóbbá tette a fiatal álláskeresőket. A KPMG által végzett kutatásból az derült ki, hogy a végzős hallgatók 83 százaléka a kiszámíthatatlan viszonyok közepette igyekszik hosszabb távra tervezni. 72 százalékuk nyilatkozta, hogy a válság miatt új területek, gazdasági szektorok iránt is nyitottá vált. Szinte minden megkérdezett (98 százalék) úgy válaszolt, hogy megfontolja a külföldi munkavállalást is, ha így hasznos munkatapasztalatokra tehet szert, illetve, ha ilyen munkalehetőség adódik.

A gazdasági válság valószínűleg hosszan tartó változásokat hozott a tanulók ilyen irányú attitűdjeiben – vonta le a kutatás tanulságát Ruth Elwood.
(HUMÁN RENT Press)