Kategória: Aktuális.

Doktor Bubó, a Mézga család, Vízipók, Pityke, Kukori és a többiek az internetre költöztek, kalandjaikat immár a Mese.tv is közvetíti. A fiatal szülők és gyermekeik kedvencei a legnépszerűbb hazai családi portál, az Egyszervolt.hu csoport és a televíziós honlapok között piacvezető MTV Online lapcsalád stratégiai együttműködésének eredményeként kerülhettek fel a világhálóra.

Az Egyszervolt.hu oldalcsoport pedig műsorokat keresett az értékteremtés és értékőrzés céljával 2004 karácsonyán indított, a máig egyedülálló internetes gyermektelevízió, a Mese.tv fejlesztéséhez.

A két, azonos filozófiát képviselő szolgáltató az összefogás mellett döntött, így a Mese.tv oldalon klasszikus magyar alkotások, gyermek és ifjúsági művek, rajz- és bábfilmek, sorozatok és egész estés filmek folyamatosan bővülő kínálata várja az óvodásokat és a kisiskolásokat.

MTV ONLINE: MINDEN KOROSZTÁLYNAK
"Folyamatosan fiatalítjuk az MTV Online látogatóközönségét, hiszen a hírfogyasztó fiataloknak adott élő HíradóWeb után újabb korosztályt szólítottunk meg: most a legkisebbek kapnak MTV-s tartalmat" – mondta Mucsi Csaba újmédia főszerkesztő. Hozzátette: "nem állunk meg, a következő fejlesztésünkben a családok felé fordulunk egy tematikus családi-életmód-öko portállal, amelynek szerkesztésében a köztelevízió képernyősei is részt vesznek majd."

A köztévé harmadik csatornájaként működő MTV Online lapcsaládot lépésről lépésre fejleszti a Magyar Televízió. A Híradó.hu új Gazdaság aloldala a pénzügyi válság kitörése óta egyre fokozódó érdeklődést közérthető elemzésekkel elégíti ki, Hitel, Biztosítás és befektetés, Ingatlan és jelzálog, illetve Tőzsde rovatokba rendezve. A Hangadó tévé pedig a könnyűzenei hírek, kritikák, ajánlók, portrék mellett videoklipekkel és koncertfelvételekkel várja a fiatal felhasználókat.

EGYSZERVOLT.HU: MESÉS VILÁG CSALÁDOKNAK
Az Egyszervolt.hu csoport, és azon belül a Mese.tv nem csupán azzal nyújt alternatívát, hogy a nap 24 órájában elérhető, hanem a tartalmával is. A nemzetközi tömegáruként készülő animációkkal szemben a Mese.tv a gyermekkultúra ápolását szem előtt tartva válogatja és gyártja a filmeket. A meséket, dalokat, verseket feldolgozó művek a gyerekek igényeihez igazodnak, de vizuális készségeik fejlesztését is szolgálják.
A szülőkhöz is szóló oldalcsoport népszerűségét jellemzi, hogy havonta több mint 250 ezer egyedi látogató keresi fel, akik átlagosan 42 percet töltenek el az oldalon. A Mese.tv családi programot kínál: a gyerekek fele mellett végig ott ül az egyik szülő is.
Az MTV klasszikusok műsorra kerülésével egy időben technológiai értelemben is új korszak kezdődött a Mese.tv életében. A korábbinál nagyobb méretben, jobb minőségű képpel és hanggal mutatja be a filmeket, és választani is egyszerűbb a folyamatosan bővülő, jelenleg 300 filmet tartalmazó kínálatból. A rajzfilmek, bábfilmek, mesék, dalok, klipek, koncertek sorozatokba rendeződtek, egy kattintásra elindulnak, az eligazodást szabadszavas kereső is segíti. A legtöbbször megnézett és a nézők által legjobbnak ítélt filmeket külön kategóriába rendezi az oldal.
(BrandTrend)