Kategória: Aktuális.

"Részben a pozíció betöltésére kiírt nyilvános pályázatnak is köszönhetően számos kiváló jelölt vett részt a kiválasztási folyamatban. Bátran mondhatom, hogy a magyar piac legjobb médiaszakemberei közül tudtunk választani – ami jelzi a Figyelő presztízsét, de éppen ennek okán nem volt könnyű a döntésünket meghozni" – mondta el a kiválasztásról Bálint Viktor. A Figyelő lapigazgatója azt is hozzátette: "Krecz Tibor személyében remek tartalomkészítőt s egyben olyan szakembert bíznak meg a főszerkesztői feladatokkal, aki kiválóan ismeri a tágabb értelemben vett médiapiacot, s mind az írott, mind az elektronikus szegmensekből komoly tapasztalattal vértezte fel magát."

"A Figyelő mértékadó tömegtájékoztatási eszköz. 20 évvel a rendszerváltás után és a jelenlegi válsággal terhelt időszakban minden korábbinál fontosabb, hogy a Figyelő termék döntéshozókból álló célcsoportjának továbbra is izgalmas, nélkülözhetetlen, hiteles és releváns tartalmat tudjunk eljuttatni" – nyilatkozta kinevezésekor az új főszerkesztő.

Krecz Tibor 1992 és 1995 között a Figyelő rovatvezetőjeként, majd két évig felelős szerkesztőjeként dolgozott. Ezután három évig az RTL Klub hírigazgatója, majd vezérigazgató-helyettese volt. 2000-től az Axelero Zrt. média üzletágának ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be, 2003-ban saját médiaprodukciós és tanácsadó céget alapított.

Krecz lendületben levő hetilap irányítását veszi át: a Figyelő árus eladása 2008. negyedik negyedévében tartósan 20 százalékkal ugrott meg, 2009 februárjában számos olyan exkluzív értesülést, háttéranyagot és interjút közölt, amellyel történetének legmagasabb értékesített példányszámait érte el.
(BrandTrend)