Kategória: Aktuális.

A magyar nyelven sugárzó JimJam csatorna jelenleg megtalálható a T-Kábel, a UPC, a TARR, az Antenna Digital, a TVNetwork, valamint a PR Telecom és a Rubicom kábeltelevíziós szolgáltatók csomagjaiban is.  

A legnépszerűbb gyermekműsorokat, köztük a Thomas, a gőzmozdonyt, a Bob, a mestert, a Sam, a tűzoltót és az Angelina Balerinát sugárzó csatorna az 1-6 éves korosztálynak szól, és műsoraival inspiráló szellemi környezetet biztosít a legfogékonyabb korban lévő gyerekeknek. A JimJam kínálatában a szülők is megbízhatnak, mivel a mesék erőszakmentesek, kreativitásra és játékosságra ösztönöznek, s ezáltal fejlesztik a kicsik tanulási és önkifejezési készségeit.  
 
"Nagy örömünkre szolgál, hogy a JimJam csatorna több mint egyéves fennállása óta nagy sikert könyvelhet el a magyar tévénézők körében. A ViDaNettel kötött megállapodásunktól nézőszámunk további növekedését reméljük. A csatorna elsődleges célkitűzése a gyermekek szórakoztatása és pozitív értékek közvetítése. Nagyon örülünk annak, hogy a ViDaNettel való együttműködés eredményeként még több kisgyermekhez és szülőhöz jutnak el a csatornán látható mesék" – vélekedett Phillip Mordecai, a csatorna közép-kelet európai értékesítési igazgatója. 

"A ViDaNet Zrt. szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése eredményeként 2009. március 6-án megjelenik a hiánypótló "Gyermek" tematikájú csomag a digitális kínálatban, amely a méltán népszerű JimJam mellett még 7 mese- és rajzfilmcsatornát foglal magába. A JimJam műsorával elsősorban az óvodás korosztályt kívánjuk szórakoztatni magyar nyelven, kizárólag erőszakmentes mesékkel." – nyilatkozta dr. Sepsey György, a ViDaNet vezérigazgatója.  A csomag április 16-tól lesz fizetős, ára bruttó 990 Ft. 
A ViDaNet április 15-ig csaknem hat hetes kódolatlan és díjmentes próbaadás keretében teszi elérhetővé digitális előfizetői számára a JimJam és a többi mesecsatornát, azt megelőzően, hogy a Gyermek csomagja fizetőssé válna.

A két alapító vállalat 2007-es egyesülése óta a JimJam a leglátványosabban növekvő csatornák egyikeként, a világon több mint 50 országban jelent meg, 2009-ben további jelentős területeken várható megjelenése. A JimJam adása négy különböző feed szerint oszlik meg, az olasz, a páneurópai, a közel-keleti és legutóbb az ázsiai médiapiacon.  A csatorna színes rajz- és bábfilmjeiből, daltanító műsoraiból, valamint énekes-táncos meséiből álló összeállítását világszerte 10 különböző nyelven és 11 helyi nyelvre lefordított honlapon keresztül élvezhetik a gyerekek.
(BrandTrend)