Kategória: Aktuális.

Ezt követően a társaság január 23-tól Budapesten és környékén kísérleti sugárzást indított a DAB digitális földfelszíni rádióhálózatán a Magyar Rádió és a Swiss Satellite Radio 3-3 programjával. A kísérleti sugárzás február közepén a Sláger Rádió és a Magyar Katolikus Rádió csatornáival bővült. Jelenleg azonban egyetlen csatorna, köztük a közszolgálati rádió sem kötött még szerződést az Antenna Hungáriával.

A sugárzás megindulásával párhuzamosan megkezdődött a DAB képes rádiókészülékek forgalmazása is Magyarországon: jelenleg 4, hamarosan pedig már 6-8 típus érhető el a kiskereskedelmi forgalomban. (A legolcsóbb, hordozható készülék harmincezer forintba kerül, a hifihez csatlakoztatható berendezések ára ötvenezertől indul.)

Az Antenna Hungária Zrt. tavaly júliusban nyerte el a Nemzeti Hírközlési Hatóság pályázatán a digitális földfelszíni televíziós és rádiós műsorszóráshoz való jogát. A digitális műsorszórás a minőség javulásán túl azt is lehetővé teszi, hogy sokkal több csatornát nézhessenek és hallgathassanak az emberek.
(BrandTrend)