Kategória: Aktuális.

Idén az MT Zrt. tevékenységében még nagyobb hangsúlyt kap a BTF programjainak népszerűsítése, mivel a 2009-re meghirdetett Kulturális Turizmus Évének egyik alappillére a "Fesztiválok, kulturális rendezvények", 2010-re pedig a Társaság a Fesztiválok Évét hirdette meg.

A március 20. és április 5. között megrendezésre kerülő Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében közel 60 külföldi újságíró látogat hazánkba a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztiválközpont Kht. szervezésében. A nemzetközi tanulmányúton részt vesz Ausztriából a tekintélyes der Standard és a die Presse, a népszerű Wiener, az OÖ Nachrichten és a Weekend tudósítója, valamint négy ausztriai tévécsatorna (ORF, PULS4, Sat1, Pro7) forgatócsoportja. A meghívottak között továbbá olyan tekintélyes médiumok szerepelnek, mint a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Le Monde, a Daily Mirror, vagy Románia legnagyobb internetes portálja a www.transindex.ro képviselői.

A tanulmányút célja, hogy Budapest mint világváros kulturális kínálatát megismerjék a résztvevők, így a Fesztivál programjai mellett az újságírók ellátogatnak az Operába, a Művészetek Palotájába, megtekintik a gödöllői Grassalkovich-kastélyt, lovas programon vesznek részt a Domonyvölgyben és szecessziós építészeti sétát tesznek a magyar fővárosban. Programjukban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a Cinetrip rendezvényeinek megismerése, vagy a Mucha-kiállítás, amelynek során interjút készíthetnek a művész leszármazottaival és találkozhatnak a Szépművészeti Múzeum szakértőivel, továbbá rendhagyó városnézésen is részt vesznek a Kulturális Turizmus Éve "Városlátogatások" pillérének "védnökével", Török Andrással. Az újságírók Budapest trendy arculatával is megismerkedhetnek, ugyanis programjukban több design üzlet és divattervező felkeresése is szerepel, amelynek keretében személyes interjúkat készíthetnek a tervezőkkel.

Magyarország turisztikai kínálata, a 2009-re meghirdetett Kulturális Turizmus Éve, valamint a BTF részletes megismertetése céljából több alkalommal sajtóbeszélgetésre is sor kerül, amelyen a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Magyar Turizmus Zrt. vezetősége tájékoztatja az újságírókat. A Magyar Turizmus Zrt. a Fesztivál ideje alatt sajtóközpontot is üzemeltet, ahol turisztikai információkkal és kiadványokkal segíti az újságírók munkáját.

Az idei évi Japán-Magyar Évad (2009-ben ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 140 éves, valamint az újrafelvétel 50 éves évfordulóját) kapcsán a Fesztivál programjában kiemelt szerepet kap a március 21-22-én megrendezésre kerülő Japán Nap az MT Zrt. és a japán ACT4 komolyzenei és kulturális havilap szervezésében. Az eseményről a neves havilap fog beszámolni, természetesen a BTF részletes ismertetése mellett.
(BrandTrend)