Kategória: Aktuális.

Az ORTT célja az volt, hogy felhívja a szülők, tanárok, nevelők figyelmét a kiskorúak médiafogyasztásával kapcsolatos felelősségükre. A kisfilmek az erőszakos, a félelemkeltő és a szexuális tartalmak veszélyeire figyelmeztettek.

Az ORTT által felkért műsorszolgáltatók kedvezően fogadták az ORTT megkeresését, és – egyetértve a kezdeményezéssel – közzétették a kisfilmeket.

A "Ne hagyd, hogy a televízió nevelje fel a gyereket!" szlogennel futó három reklámfilmet a televíziós műsorszolgáltatók mintegy 1200 alkalommal sugározták, és – a helyi televíziók közönsége nélkül számítva -, a lakosság hetvenhét százalékához legalább egyszer eljutottak. Jelentős társadalmi sikernek számít, hogy a lakosság fele legalább három alkalommal találkozott a szpotokkal.

Az ORTT kampánya integrált volt, a televízió szpotok mellett kiegészítő elemként online felületeken is megjelenítettük a szpotokat. Az online videobannerek 3.800.000 alkalommal jelentek meg a webes felületeken, így 1.400.000 felhasználót ért el a kampány. Ezen túl az online bannerekről húszezren átkattintottak az ORTT honlapjára, ahol a kiskorúak védelmével kapcsolatos szakmai anyagokat olvashattak.

Az elmúlt hónapokban a kampányról sok cikk jelent meg, a fórumokon heves viták folytak, úgy látszik, sikerült felkelteni a sajtó és a nézők figyelmét is.

Az ORTT tudatos médiafogyasztást szolgáló kampányának első szakasza ezzel lezárult, melyet az idén újabb eszközökkel más felületeken szeretnénk folytatni.
(BrandTrend)