Kategória: Aktuális.

A világ egyik legnépszerűbb vitorlás hajóosztályának kontinensbajnokságára 2010-ben először kerül sor Közép-Kelet-Európában.

A magyar vitorlássport egyik leglendületesebben fejlődő hajóosztálya Balatonkenesén 2010. június 5-12. között rendezi a kontinensviadalt, amely az Erste Private Banking Dragon Európa-bajnokság nevet viseli majd.

erste

A hajóosztályban évente rendeznek EB-t és kétévente világbajnokságot, ám arra még nem volt példa, hogy közép-kelet-európai országban rendezzék meg ezt az erőpróbát.

"Kiváló partnerre találtunk az Erste Private Banking személyében, amelynek kötelezettségvállalása garancia arra, hogy a legmagasabb igényeket is kielégítő, sokáig emlékezetes, és remélhetőleg magyar sikereket is hozó világversenyt rendezhetünk a Balatonon" – emelte ki Náray Vilmos, az EB Szervező Bizottságának elnöke.

Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója a döntéssel kapcsolatban elmondta: "A dragon osztály egyesíti mindazokat az értékeket, amelyeket mi is magunkénak vallunk – teljesítmény, felelősségvállalás és kihívások. Az együttműködés első fázisában kellemes és megnyugtató tapasztalatokkal gazdagodtunk. Hasznos és eredményes volt a közös munka, így nem lehetett kérdéses, hogy az Európa-bajnokság lebonyolításához is segítő kezet nyújtunk. Bízunk abban, hogy a kontinensviadal szép magyar sikerekkel zárul majd a vízen és a parton egyaránt."

erste_dragon_1

A klasszikus tervezésű és a "tengerek Bugattijának" is nevezett hajóosztály nem csak Európában, hanem az egész világon rendkívül népszerű. Olimpiai helyezettek, világbajnokok és Európa-bajnokok sora érkezik majd hazánkba, a szervezőbizottság reményei szerint mintegy 50-60 nevező legénységre lehet számítani. A pénzintézet már a tavalyi esztendőben megkezdte együttműködését a Magyar Dragon Szövetség Egyesülettel, hiszen a 2008-as flottabajnoksággal kezdődött az Erste Private Banking szerepvállalása a sportágban.
(BrandTrend)