Kategória: Aktuális.

A tavaly november óta az MTV hírigazgató-helyetteseként dolgozó Bednárik Imre (44 éves) már kétszer is megkapta az Országgyűlés elnökétől az év parlamenti újságírója kitüntetést. A TV2 Tények című műsorától igazolt az MTV-be, és az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy új típusú együttműködés alakuljon ki az országos és a regionális hírműsorok között.

A Hír Főszerkesztőség első számú vezetőjeként Bednárik Imre azt hangsúlyozza, hogy a Magyar Televízió hír- és hírháttér műsorainak a tények és a nézők pártján kell állnia, segítve az információk szabad áramlását és a szabad véleménynyilvánítás jogának érvényesülését. "A hírversenyben maradéktalanul meg kell felelni a tényszerűség és a szakszerűség szakmai követelményeinek. Az információszerzés megújításával pedig még több nézőnek lehet hiteles hírszolgáltató az MTV" – jelentette ki az új hírigazgató. Elődje azt mondta róla, hogy "kitűnő kezekbe került a Hír Főszerkesztőség vezetése" – erről meggyőződött nemcsak az MTV-ben, hanem már korábban, a kereskedelmi csatornánál is, ahol évekig közvetlen munkatársak voltak.  

Kert Attila (38 éves), aki 2006 júniusától két és fél évig állt a Hír Főszerkesztőség élén, a jövőben új műsorformátumok kidolgozásával és régiek megújításával foglalkozik a Magyar Televízióban. Ebben már nagy gyakorlata van, mert nevéhez fűződik a Híradó, az Este, A Szólás szabadsága, a Panoráma és  a Kék Fény című műsorok megújítása, és a Szempont című riportmagazin elindítása is.
A hírigazgatóból formátumfejlesztő tévés szakemberré előrelépő Kert Attilának Medveczky Balázs ügyvezető alelnök azt is megköszönte, hogy a hír és hírháttér műsorok tavaly minőségi módon foglalkoztak az őszi nemzeti és a gazdasági csúccsal, és az amerikai elnökválasztással. Ennek színvonalas közvetését az tette lehetővé, hogy Kert Attila kezdeményezésére létrejött a New York-i tudósítói poszt, amelyet Bombera Krisztina tölt be.

Az ügyvezető alelnök a volt hírigazgató érdemének tartja, hogy 2008-ban egyszer sem marasztalta el az MTV hírműsorait az Országos Rádió és Televízió Testület, amire a médiatörvény elfogadása óta más évben nem volt példa. Tavaly egyébként a Demos-Progresszív Intézet és a Századvég elemzői, a Szonda Ipsos és a Forsense kutatói az országos hírműsorok összehasonlításával azt is megállapították, hogy az MTV hírműsorai kiegyensúlyozottak. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy növekedjen a Magyar Televízió jó hírneve – tette hozzá Medveczky Balázs.
(BrandTrend)