Kategória: Aktuális.

A Prae.hu művészeti oldalon a HungarianHelyszínelő blogot egy eddig ismeretlen, információi és bejegyzései alapján belsősnek tűnő hivatkozó blogger írta.

Grexa Liliána, a Tv2  vállalati és szakmai kommunikációs vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: "A nemzetközi és hazai tapasztalat is azt mutatja, hogy egy magára valamit is adó, komoly blogszolgáltató nem ad teret olyan tartalmaknak, amely személyi jogokat sért vagy üzleti titkokat hoz nyilvánosságra, és – ahogy ez történt most is a Prae.hu esetében – amint értesül a jogsértésről, a kérdéses tartalmat azonnal eltávolítja a portálról."

A Prae.hu oldalon a következő olvasható: "Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 10. §-ban foglalt kötelezettségének teljesítésére a PRAE.HU művészeti portálról a szolgáltató eltávolította a HungarianHelyszínelő által jegyzett blogot, valamint a hozzá kapcsolódó kommenteket."

"A törvénycikk mellett döntő érv volt az, hogy a PRAE.HU művészeti portál, ami munkatársai tevékenységét is befolyásolja – ennek megfelelően sem az időt, sem az anyagi erőforrásokat nem akartuk peres eljárásokra fordítani, a művészetek rovására."
(BrandTrend)