Kategória: Aktuális.

Ezt megelőzően rövid kérdezz-felelek zajlott az elnökjelölt és a civil delegáltak között, amelynek során többen eddigi karrierjéről érdeklődtek, de akadtak olyanok is, akik kifogásolták, hogy eddig nem dolgozott a médiában. Az MTI értesülése szerint sem a jelölt megválasztása esetén hivatalba lépő "vezérkar" tagjainak nevéről, sem a vezetés struktúrájáról nem esett szó az ülésen.

"Nem sikerült elnököt választanunk." – közölte a testületet vezető Czeglédi László újságírók érdeklődésére, megerősítve a szavazati arányokkal kapcsolatos értesülést. "Én csalódott vagyok ebben az ügyben; hiba volt ezt nem megszavazni" – mondta. "A tévéelnök megválasztásához konszenzus kell, nem lehet oktrojálni elnököt" – hangoztatta az MTI-nek nyilatkozva Szabó László Fidesz által delegált testületi tag, aki szerint annyi történt, hogy "a civil delegáltak nem voltak partnerek egy, az MSZP, az SZDSZ és az MDF által erőszakolt elnök" megválasztásához.

Mindketten azt közölték az MTI érdeklődésére: a kuratóriumi elnökség még nem döntött arról, hogy kiírnak-e, és ha igen, milyen feltételekkel pályázatot a tavaly március eleje óta üresen álló tisztségre; más testületi tagok közlése szerint ez csütörtöki ülésük napirendjén szerepel. Mindez azt jelenti, hogy legalább áprilisig nem lesz választott vezetője az MTV-nek, amelyet tavaly március óta Medveczky Balázs, az egyetlen alelnök irányít ügyvezetőként.
(www.emasa.hu)