Kategória: Aktuális.

"A változásoknak köszönhetően vállalatunk ideális helyzetben lesz, hogy megfeleljen a jövő kihívásainak. Ez a stratégia biztosítja számunkra, hogy a folyamatosan bővülő fogyasztói piacon még nagyobb részesedésre tegyünk szert. Emellett a változás hozzájárul ahhoz, hogy az LG az eszközökön túl teljes megoldásokat is kínáljon, és magasabb szinten elégítse ki meglévő, illetve jövőbeli ügyfeleink életmódbeli igényeit" – mondta Yong Nam, az LG Electronics alelnöke és vezérigazgatója.

Yong_Nam_LGe_CEO_Vice_Chairman
Yong Nam, az LG Electronics alelnöke és vezérigazgatója

Az LG stratégiájának középpontjában a vállalat négy üzletágának – háztartási elektronika (DA), digitális kijelzők (DD), digitális média (DM), valamint mobilkommunikáció (MC) – strukturális átszervezése áll, ami a mobilkommunikáció mellett négy vadonatúj egységet jelent: szórakoztatóelektronikai (HE), háztartási elektronikai (HA), légkondicionáló (AC), valamint üzleti megoldások (BS) divízió.

Home Entertainment Company – Szórakoztatóelektronikai Divízió
Az otthoni szórakozást garantáló HE lesz az az üzleti egység, amely a televíziókészülékekkel, plazmamodulokkal, valamint audio- és videotermékekkel kapcsolatos technológiákra összpontosít. A vállalat a korábbi digitális kijelzők (DD), illetve digitális média (DM) csoportokból áll majd. Az újonnan létrehozott vállalat elnök-vezérigazgatójának Simon Kang-et nevezték ki, aki korábban az LG Digital Display Company elnökhelyettese és vezérigazgatója volt. 

Home Appliance Company – Háztartási Elektronikai Divízió
A HA egység az LG hűtőszekrényeket, mosógépeket, konyhai- és egyéb háztartási elektronikai eszközöket foglalja magában. Az LG Home Appliance csapat vezetésével Young Ha Lee-t bízták meg, aki korábban az LG Electronics Digital Appliance Company elnök-vezérigazgatója volt.

Air Conditioning Company – Légkondicionáló Divízió
Az LG rendkívül sikeres légkondicionálók csapatát leválasztották a vállalat háztartási elektronikai részlegéről, hogy kizárólag a kereskedelmi, illetve otthoni légkondicionálásra, az otthoni hálózatokra (HomeNet), valamint az épületfelügyeleti rendszerekre (BMS) fókuszáljon. Az új vállalat vezérigazgatója Hwan Yong Nho elnökhelyettes, aki előzőleg a háztartási elektronikai üzletág légkondicionáló részlegének vezetője volt.

Business Solutions Company – Üzleti Megoldások Divízió
Ez az új szervezeti egység olyan integrált megoldásokat biztosít majd az ügyfeleknek, amelyek kihasználják az LG hardver, szoftver, tartalom és rendszerek terén szerzett szakértelmét. Az LG Business Solutions Company kereskedelmi (B2B) monitorokra, szállodai televíziókra, digitális médiafelület alkalmazásokra, biztonsági, valamint telematikai rendszerekre összpontosít majd. B.B. Hwang, a Digital Media csoport elnökhelyettese és vezérigazgatója változatlan beosztásban vezeti majd az LG Business Solutions csapatát.

Mobile Communications Company – Mobilkommunikáció Divízió
Az LG nagy hírnévnek örvendő Mobile Communications részlege, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat jövőbeli stratégiájában, változatlan formában működik tovább. Dr. Skott Ahn, aki korábban elnökhelyettes és vezérigazgató volt, a továbbiakban új szerepkörben, elnök-vezérigazgatóként vezeti ezt a vállalati egységet.

(BrandTrend)