Kategória: Aktuális.

A közszolgálati csatornák máris kicsit átalakították esti műsortstruktúrájukat, alkalmazkodva a reklámstophoz. A kereskedelmi versenytársak különféle módon reagáltak. A legtöbben szintén átvariálták valamennyire az esti műsorsávjukat.

Ami nem jó a köztévének, az jó lehet a francia lapoknak. A tiltás ugyanis azt jelenti, hogy négy csatornáról esnek ki a főműsoridős reklámok. Ezeket feltehetőleg nem tudják teljes mértékben felszívni a kereskedelmi televíziók, ami lehetőséget jelenthet a lappiac számára.

Ennek jegyében tucatnyi napilap fogott össze, hogy megpróbálják a hirdetőket rábírni, hogy hozzájuk allokálják a felszabaduló reklámpénzeket. A meggyőző kampányban részt vesz mások mellett a Le Monde, a Les Echos, a Libération, az International Herald Tribune és a Le Figaro is.

Az elnöki akarat becslések szerint majd 500 millió eurótól fosztja meg a francia köztévét, tehát érdemes az összegre rástartolni. 2011-ben aztán teljesen eltűnnek a reklámok a közsszolgálati képernyőről, ennek a következményeit azonban még nem tudják felbecsülni.
(www.mediainfo.hu)