Kategória: Aktuális.

A 32 hallgató, akik 11 magyar és határon túli felsőoktatási intézményből érkeztek, a 2007-2013 közötti Intézményközi Keretmegállapodás felülvizsgálatát modellezték, ezen belül az első nap a tanácsi tárgyalási fordulót szimulálták, majd másnap hét frakció részvételével a parlamenti tárgyalásokat játszották el. A verseny visszaadta a valós politikai tárgyalások menetét, az informális jelleget, így juttatva a résztvevőket gyakorlati prezentációs és tárgyalástechnikai tapasztalatokhoz.

Horváth Helga, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatója szerint egyre jobban érdekli a fiatalokat az Európai Unió. "Rájöttek, hogy ez az a vonal, amin el kell indulniuk. Nagyon fontosak a kapcsolatok. Úgy látom, nekünk magyaroknak nagyon bizonytalan a helyünk az unióban. Megyünk hol le, hol felfelé, de nem körvonalazódott még pontosan, hogy hova fogunk, akarunk eljutni. Vannak nagyon fontos eszmék, hozzáállások, felszólalások, amiket sokszor túlzásnak, álomnak érzek. Számunkra a BKF segít ebben a bizonytalan helyzetben, a kapcsolatok kiépítésében."

A nyertes Kovács Endre, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatója – akinek kiemelték nagyszerű tárgyalókészségét – tavasszal egy egyhónapos brüsszeli gyakorlaton vehet részt Olajos Péter európai parlamenti képviselő gyakornokaként.
(BrandTrend)