Kategória: Aktuális.

Miért látjuk azt, hogy a környező országoknak jobban megy? Miért nem sikerülhet nekünk is felemelkedni? A Blikk hisz abban, hogy jobbá lehet tenni Magyarországot, együttes összefogással túl tudunk lendülni a nehézségeken. A lap Oldjuk meg együtt! címmel új sorozatot indít, amelyben segít olvasóinak átlátni az ország bonyolult helyzetét és megoldásokat találni a mindenkit érintő problémákra. A lap felméri, melyek a legégetőbb gondjaink, és hogyan tudjuk ezeket megoldani.

A Blikk szakértőket szólít meg, tudósokat, szociológusokat, közgazdászokat és jövőkutatókat: mondják el álláspontjukat, mik a legégetőbb problémáink, és hogyan lehet ezeket megoldani. A sorozatban megszólal Dr. Bod Péter Ákos volt MNB-elnök, volt gazdasági miniszter, közgazdász; Dr. Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter, kórházigazgató, Dr. Chikán Attila volt gazdasági miniszter, közgazdász, Dr. Vértes András gazdaságkutató, Dr. Ferge Zsuzsa szociológus, Dr. Pálinkás József, az MTA elnöke, Dr. Hankiss Elemér szociológus.

A Blikk emellett folyamatosan közli olvasói reagálásait az adott kérdésekre. A Blikk azt akarja elérni, hogy az ország vezető politikusai fogjanak össze, és cselekedjenek a jövőnk érdekében, mert véget kell vetni a mellébeszélésnek és az egymásra mutogatásnak, kiutat kell kínálni a reményvesztett embereknek.

A több hetes széria november 26-án indult, összekötve egy internetes kérdőívvel, amelyben feltérképezzük olvasóink véleményét és az őket leginkább aggasztó kérdéseket. A felmérés 1 hétig lesz elérhető az érdeklődők számára a blikk.hu-n. Az eredményeket a cikksorozatban közlik.

Murányi Marcell a Blikk főszerkesztője elmondta: "A helyzet annyira reménytelen, hogy benne van a remény: össze tudunk fogni, meg tudjuk oldani a problémáinkat, és amikor eljön az idő, a gyermekink szemébe tudunk majd nézni."
(BrandTrend)