Kategória: Aktuális.

Az új internetes hírműsor a HíradóWeb indulásával – a tévéadásokat kiegészítve – kétóránként élő híradást szolgáltat a Magyar Televízió.  A délelőtt tízkor illetve délután kettőkor és négykor látható, kb. 5-10 perces HíradóWeb a hagyományos hírműsoroktól eltérően, az online műfajhoz igazodva dinamikusabb, ám mégis könnyedebb hangvételt és arculatot alkalmaz.

"Ezzel az újítással elsők vagyunk a on-line piacon, és új irányt adhatunk a webes tartalomszolgáltatásnak. A foci Eb-re és a pekingi olimpiára készült telesport.hu nézettsége és videóletöltési statisztikája bizonyítja, hogy az on-demand (újranézhető) tartalom mellett az élő adásra is nagy az igény az interneten" – hangsúlyozta Mucsi Csaba, az MTV Újmédia főszerkesztője.

"A tudósítók készen állnak a feladatra, mobileszközök segítségével bármikor lehetőség van azonnal élőben jelentkezni bárhonnan az országból, vagy akár külföldről. Külön stábja nincs a HíradóWebnek, minden feladatot a budapesti és regionális hírszerkesztőség lát el" – mondta Kert Attila az MTV hírigazgatója. A műfaj adottságai korlátlan számú különkiadást, illetve olyan rugalmas műsorkészítést is lehetővé tesznek, ami szintén a gyors és pontos tájékoztatást szolgálja. Akárcsak a hagyományos híradóknál, a HíradóWebnél is számít a szerkesztőség a regionális stúdiók együttműködésére, ahogy lesz lehetőség vendéget is hívni az adásba.

"A HíradóWeb után hamarosan elindulhat a Kultúrház élő internetes kiadása, illetve egyre több olyan műsor is, amely alapja lehet egy új, online csatornának” – tette hozzá Mucsi Csaba a megújult www.hirado.hu indulásakor. Az MTV online hírfelületén november 5-étől, új, a nemzetközi trendbe illeszkedő vizualitás tapasztalható: az új rendszer lehetővé teszi, hogy a nyomtatott sajtós, a webes, valamint a televíziós eszközöket ötvözzék a szerkesztők.

MTV_HIRADO.HU

Az eseményt nemcsak szövegben, hanem a címlapon nagy képekkel, a rendkívüli hírt pedig markáns tipográfiával jelenítik.. "Nincs korlát most már. Az új hirado.hu percről percre megújul: ha kell színes újságcímlap lesz, ha kell azonnal reagáló webportál, vagy pedig mozgóképes televíziós műsoroldal. A saját élő hírműsor pedig tovább dinamizálja a felületet" – mondta Mucsi Csaba, aki kollégáival közel félévet dolgozott a most debütáló átalakításon.
(BrandTrend)