Kategória: Aktuális.

Az RHE – mely a P.O.P-Rafinanz cégcsoport  tagja – többek között olyan nagynevű stúdiók kiadványainak disztribúciójával foglalkozik, mint a Warner, a New Line, a Sony Pictures, az RTL klub DVD vagy a Blue Ray. A CD projekt termékeivel a cég tovább terjeszkedik az otthoni szórakoztatás piacán.

A CD Projekt 1999 óta Lengyelország piacvezető játék és multimédiás szoftverkiadója, 21,6 millió eurós forgalmával pedig mára már a legnagyobb kelet-európai játékszoftver gyártó céggé vált. A CD Projekt erőteljes regionális jelenlétére jellemző, hogy a cég Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon is professzionális fejlesztői és fordítói csapattal dolgozik. A kiadó nagy hangsúlyt fektet a termékek lokalizálására: a játékokat képzett fordítók és programozók látják el szinkronnal és feliratokkal.

A CD Projekt termékei közé olyan közkedvelt játékok tartoznak, mint a World of Warcraft, a Witcher, a Caesar, az Empire Earth, a Diablo, a Fear, a Gears of war, a Starcraft, a Warcrat vagy az Unreal tournament. A számítógépes játékok a CD Projekt kínálatában a megszokott magyar piaci tendenciával ellentétben (10-16000 Ft) jóval alacsonyabb, 7990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron jelennek meg, ráadásul folyamatban van egy budget kategória bevezetése is 1990 Ft-os tervezett áron. A CD Projekt az egyetlen kiadó, amely az elsőnapi kihelyezések után aktív életciklus menedzsmentet folytat és ezzel, valamint a főbb megjelenéseket megelőző több hónapos pr és marketing kampánnyal jelentős forgalmat generál.

2008 októberétől a Rafinanz Home Entertainment Kft. az úgynevezett non-hyper hálózatokba (könyvesbolt-láncok, online áruházak, szakkereskedők, stb.) történő beszállításért felel, a CD Projekt Magyarország Kft. termékeinek disztribúcióját a hipermarketek esetében továbbra is a forgalmazó cég végzi.
(BrandTrend)