Kategória: Aktuális.

Idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Tudomány Napja, mely 2003 óta a Magyar Tudomány Ünnepe néven országos méretű eseménysorozatként folytatja misszióját a hazai tudományos élet felpezsdítése és ápolása érdekében.

A tudomány fejlesztését és művelését előtérbe helyező reformkori eszme iránti elkötelezettségét kifejezve a Budapesti Gazdasági Főiskola az esemény kapcsán november 6. és 7. között kétnapos konferenciát szervez. A közel 170 – köztük több külföldi – előadót felvonultató rendezvény idén az interkulturális üzleti kommunikáció témája köré épül fel. A konferenciával így remélhetőleg nemcsak a tudományos élet, hanem hazánk nemzetközi gazdasági kapcsolatainak fejlesztése terén is sikerül pozitív impulzusokkal szolgálni, hangsúlyozta Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.

Az eseményt nyitó Plenáris Ülés számos izgalmas – aktualitása miatt érdeklődésre számot tartó – témával várja az érdeklődőket. Dr. Peter Stanovnik professzor, a szlovén Gazdasági Kutató Intézet (IER) igazgatója, a Ljubljanai Egyetem tanára, nemzetközileg is elismert szakember az Európai Uniós csatlakozás tapasztalatait középpontba állítva értékeli a szlovén gazdaságot jellemző jelenlegi trendeket és kihívásokat. Dr. Vígvári András, a BGF oktatójának, az Állami Számvevőszék Fejlesztési és Módszertani Intézete tudományos tanácsadójának – a pénzügyi válság hazai vonatkozásainak tükrében is aktuálisnak ígérkező – előadása a fiskális stabilitást taglalja, kiemelt kérdésként kezelve azt, hogy hazánk milyen EU-s tapasztalatokat, tanulságokat tud átvenni, felhasználni.

2008. november 6. és 7. között 9 szekcióban 176 előadó összesen 151 előadást fog tartani. A program a legkülönfélébb területekre kalauzolja el a résztvevőket. Így például az arab és a távol-keleti üzleti etikett és kommunikáció tekintetében tár fel összefüggéseket és szolgál olyan gyakorlati tanácsokkal melyek segítségével a gazdasági szereplők a hétköznapi életben komoly versenyelőnyre tehetnek szert a külföldi partnerekkel kötendő üzleti kapcsolatok terén. De beavat többek között a kínai üzleti kommunikációba, a magyar lakosság pénzügyi szokásaiba vagy a kkv szektor finanszírozási helyzetének fejlesztésébe is, vizsgálja például a hallgatók köszönési szokásait, a globális felmelegedés gazdasági hatásait, a magyar-orosz kapcsolatok lehetőségeit vagy az euró bevezetésének hatásait.

A Kultúraközi párbeszéd az üzleti világban című konferencia részletes programja elérhető a Budapesti Gazdasági főiskola honlapján, valamint közvetlenül az alábbi linkeken: http://www.bgf.hu/hirek/hir.php?id=2188, http://www.bgf.hu/hirek/hir.php?id=2206.
(BrandTrend)