Kategória: Aktuális.

Közel hatévnyi vezérigazgatósága alatt Martin Werfeli jelentős hatást gyakorolt a Ringier AG fejlődésére. Sikeresen egyesítette a különállóan tevékenykedő svájci és európai kiadói részleget egy, több mint 7000 alkalmazottat foglalkoztató multinacionális médiavállalattá. Emellett a szervezeti felépítést is úgy alakította ki, hogy az megfeleljen a digitális átállás során fellépő kihívásoknak.

Martin Werfeli az év végén saját kérésére, személyes tervei miatt lépett vissza az operatív irányítói szerepkörből. Vezetése alatt a Ringier az elmúlt években a klasszikus kiadó- és nyomdaipari vállalat profiljából egy, kilenc európai és ázsiai országban tevékenykedő multimédia-konszernné alakult, melyek platformoktól és országoktól függetlenül összeköttetésben állnak egymással.

A Ringier így a növekedést elősegítő új területekre lépve fejlődhetett, s a digitális ágazatban forgalmát az elmúlt két üzleti évben megtöbbszörözte. A konszern 2007-ben 1,458 milliárd CHF forgalmat ért el, és a sorban már hatodik alkalommal ért el rekordnyereséget, melynek összege ekkor 102,7 millió CHF volt.

A Ringier AG új vezérigazgatója Christian Unger lesz
Utódja a Ringier AG vezérigazgatói posztján Christian Unger lesz, aki ezen kinevezése előtt a MIH Internet Europe B.V. leányvállalatának, a Naspersnek a vezérigazgatója volt. Unger ezen minőségében a dél-afrikai illetőségű médiakonszern, a Naspers teljes európai internetes ágazatáért volt felelős, valamint az ő nevéhez köthetők a Naspers internetes felvásárlásaihoz kapcsolódó változások is Nyugat- és Kelet-Európában. A MIH Internet csoporthoz tartozik a Ricardo.ch és Allegro.pl aukciósház, valamint résztulajdonosa a vezető pozíciójú gadugadu.pl és mail.ru portáloknak. Korábban Unger hosszú időn át klasszikus kiadóvállalatoknál tevékenykedett.
 
Sokévnyi tapasztalat a klasszikus és a digitális médiatársaságoknál
Christian Unger a német Bertelsmann konszernnel kezdte karrierjét, ahol 12 év alatt jelentős tapasztalatot szerzett a nyomtatott média területén:
1995-től kezdve Unger a Bertelsmann csoporton belül két szakkiadó ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte. 2002-től kezdve Unger Kínában a Bertelsmann China vezérigazgatójaként több közös vállalatot is létrehozott Sanghajban, Pekingben és Hongkongban, melyekben együttesen 1900 alkalmazottat foglalkoztatnak. Jelentős része volt a Gruner Jahr Magazine Publishing létrehozásában, valamint számos online platform kialakításában is részt vett. A Beijing 21st Century Book Chain személyében létrehozta, majd irányította Kína első magánkézben lévő könyvkereskedelmi láncát. 2005-ben Ungert kinevezték az Arcandor AG igazgatóságába, ahol az Arcandor teljes külföldi tevékenységéért ő volt a felelős, mely összesen 12 különböző, globálisan tevékenykedő vállalatot jelentett.
Christian Unger 2007-ben a Tradus plc. vezérigazgatójaként Londonba költözött, és onnan irányította az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalatot, melynek 12 országban számos online aukciós platformja és elektronikus kereskedelmi portálja működött. Vezetése alatt a Tradus részvények értéke megháromszorozódott, és 2007-ben az FTSE 250-es listáján a legjobban teljesítők között volt. 2008 márciusában a Tradus plc. közel 2 milliárd CHF vételárért a Naspers tulajdonába került.

Christian Unger házas, három gyermek apja, és Svájcban él. A Müncheni Egyetemen filozófiát és művészettörténetet hallgatott, valamint üzemgazdaságot tanult és kereskedelemből diplomázott az European Business School Schloss Reichartshausen (Oestrich-Winkel) képzésén.

Hatévnyi vezérigazgatói megbízatás után Werfeli, az igazgatótanács tagjaként, ezután a teljes svájci nyomdai üzletágért lesz felelős
Vezérigazgatóként Martin Werfeli számos hosszútávú projektet indított el környezetvédelmi és szociális területeken, kiépítette a belső oktatási rendszert, és elindította a Ringier Akadémiát. Emellett Romániában és Vietnámban alapítványokat hozott létre, illetve bővített ki, valamint céges szinten először ő indította útjára a vállalati szociális felelősségvállalási programot.
Martin Werfeli 1977 óta tevékenykedik a Ringier körein belül, 1996 óta a konszern vezetőségének a tagja, és 2003 márciusában az igazgatótanács tagjai választották meg őt vezérigazgatónak.
1996 és 2003 között Werfeli hét éven át a konszern pénzügyi irányításáért felelt, ebből három évig egyaránt betöltötte a pénzügyi és műveleti igazgatói posztot. Két éven át a konszern lapkiadásért felelős területét irányította.
 
A Ringier AG igazgatótanácsi tagjaként Martin Werfeli a vállalaton belül továbbra is aktív marad, és a jövőben is a Ringier tartós sikeréért és kiemelkedő hírnevéért fog dolgozni. Martin Werfeli továbbra is a Ringier Print Holding AG igazgatótanácsának elnöke marad, s így ő viseli majd a teljes felelősséget a Ringier nyomdai tevékenységeiért Svájcban (Swiss Printers AG; Ringier Print Adligenswil AG). Emellett a jövőben is részt vesz a Ringier vállalatok fórumain és igazgatótanácsi ülésein Svájcban és külföldön egyaránt.
Martin Werfeli ezeken kívül továbbra is a Ringier család személyes tanácsadója marad.
(BrandTrend)