Kategória: Aktuális.

A Németországban megrendezett International College Days nemzetközi felsőoktatási kiállításon összesen 9 ország 44 felsőoktatási intézménye vett részt, köztük olyan patinás egyetemek is, mint a Yale vagy a londoni Richmond University. A Münchenben és Berlinben is megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a német fiatalokat megismertesse a külföldi intézmények által Németországban vagy külföldön nyújtott továbbtanulási lehetőségekkel.

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) ebbe a nemzetközi vérkeringésbe csatlakozott most be azzal, hogy Magyarország, illetve az egész kelet-közép európai régió egyetlen képviselőjeként részt vett az idei kiállításon, ahol többek között egyesült államokbeli, német, francia, olasz és belga intézményekkel együtt mutatkozhatott be az érdeklődőknek.

„Németországban igen nagy az érdeklődés a külföldön folytatott tanulmányok iránt, mely részben a német oktatási rendszerben bekövetkezett reformoknak is betudható. A kiállítás kitűnő alkalom arra, hogy a külföldi tanulmányok gondolatával kacérkodó német diákok első kézből kapjanak információkat a kiszemelt intézményekkel és a külföldön folytatott tanulmányok feltételeivel kapcsolatban. Egy ilyen esemény a Budapesti Gazdasági Főiskola, és áttételesen az egész magyar felsőoktatás számára is nagy jelentőséggel bír a nemzetközi kapcsolatok építése és egyáltalán az ismertség növelése szempontjából.” – hangsúlyozta Sándorné Dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora.
(BrandTrend)