Kategória: Aktuális.

Hisz a tudományban? – kérdezi Reisz Andrást a Műegyetem professzora, mielőtt villámokat küldene a tévésre. Meteorológus vagyok, persze, hogy hiszek a tudományban – válaszol a doktorandusz-hallgató, és már mászik is be a Faraday-kalitkába, hogy átélje a villámokkal való találkozást. Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat szakembere, az ELTE tanársegédje mindent bevállal új tévéműsorában, az Időjárókban: így lesz a száraz tudományos ismeretterjesztésből izgalmas „valóságshow”.

resized__510x767_reisz_szelcsatorna_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sorozat első részét október 18-án, szombaton 12 órától adja az m1, ebben a villámokról esik szó. Az adásban újra átéli gömbvillámmal történt egykori találkozását H. Bóna Márta, láthatjuk Reisz Andrást, amint Benjamin Franklinnek öltözve papírsárkányt ereget, de megmássza a bugyi adótornyot is, és nem is titkolja, hogy ettől az akciótól bizony „tele a bugyija, pontosabban a gatyája”.

Néha kiszalad az ember száján, amit gondol, néha meg bennragad. András nagyon jó humorú srác, nem csak azért szeretjük, mert képzett meteorológus. Az adás végén megmutatjuk a bakikat és a kiszólásokat, kis klipet készítünk a forgatás legviccesebb pillanatairól. – mondja Schwajda Gergő, az Időjárók rendezője.

Az érdeklődő időjárók szombatonként egy-egy időjárási jelenséggel ismerkedhetnek majd meg, a villám után az UV-sugarak hatásairól, majd a szélről is hallhatnak. „Élesben” tesztelik a naptejeket, vagyis a síelési szezon kezdetére megtudhatjuk, mivel óvjuk bőrünket a sípályán, és az is kiderül, valóban érdemes-e magas faktorszámú termékeket venni.
(BrandTrend)