Kategória: Aktuális.

A Sport Nagyköveti Programot az MT Zrt. és a két szakállamtitkárság a Zrt. által létrehozott, 2004 óta sikeresen működő Konferencia Nagyköveti Program mintájára indította el. A Program keretében a hazai sportszakmai szervezetek az adott nemzetközi sportesemény Magyarországon történő megrendezési jogának elnyeréséhez, a nemzetközi szervezethez való pályázás folyamatához szükséges szakmai és anyagi hozzájárulásra pályázhatnak.

A támogatás összege a pályázat összköltségének legfeljebb 80%-a, maximum bruttó 3 millió forint lehet, együttműködési szerződés alapján. A pályázatokról a három érintett szerv (MT Zrt, ÖM Turisztikai-, illetve Sport Szakállamtitkársága) részéről delegált Bíráló Bizottság (2-2 fő, összesen 6 fő) dönt.

A Program beindítása óta már három sportszövetség nyújtott be pályázatot, illetve további három szervezet jelezte érdeklődését, későbbi pályázási szándékát. A benyújtott pályázatok mindegyike pozitív elbírálásban részesült, és eddig összesen 4,2 millió forintnyi támogatás került kiosztásra.

2008-ban eddig nyertes pályázatok:
– Magyar Kézilabda Szövetség pályázata a 2011. évi XXII. Férfi Kézilabda Világbajnokság megrendezésére.
– Magyar Úszó Szövetség pályázata a 2010-es Úszó Európa-bajnokság megrendezésére.
– Magyar Paralimpiai Bizottság pályázata a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) 2009-es közgyűlésének Budapesten való megrendezésére.
A kérelmek benyújtása folyamatos.
A pályázati útmutató és formanyomtatvány a Magyar Turizmus Zrt. honlapján érhető el, a
www.itthon.hu/Szakmai oldalak/Sport Nagyköveti Program menüpont alatt.
(BrandTrend)