Kategória: Aktuális.

TV2
A TV2 számára nagyon fontos kérdés a digitalizáció, és legalább ilyen fontos a földfelszíni sugárzásra való átállás támogatása. „A jogszabályban meghatározott határidőben nyilatkoztunk arról, hogy szándékunkban áll a TV2 műsorát elérhetővé tenni a digitális földfelszíni platformon, azonban az üzleti feltételek megtárgyalására a határidő rövidsége miatt nem volt idő, így az, hogy valóban fel kerül-e a multiplexre a TV2 műsora, még nem tisztázott” – mondta Fekete Attila, a TV2 Digitális Média igazgatója.

RTL
Az RTL Klubot üzemeltető Magyar RTL Televízió Zrt. a kiírásban szereplő határidő előtt kötelezettségvállaló nyilatkozatot tett az Antenna Hungária Zrt. felé.  és erről értesítette a Nemzeti Hírközlési Hatóságot is, így rövidesen megkezdi a tárgyalásokat a szerződéskötési kötelezettséggel bíró Antenna Hungária Zrt.-vel.

Az M-RTL Zrt. tehát a digitális átállásról szóló törvény értelmében műsorával felkerül a legnagyobb vagy a második legnagyobb lakossági elérésű, nem mobil vételű digitális televízió műsorszóró hálózatra, a műsorterjesztési szolgáltatás indulásával körzetenként válik elérhetővé a digitális szórás, ezzel párhuzamosan az M-RTL Zrt. elfogadja az analóg szórás tervezettnél korábbi (2011 június 30.) körzetenkénti leállítását. Mivel azonban a társaság műsorszolgáltatási szerződése 2012-ig kötelezi az M-RTL Zrt.-t az analóg sugárzás folytatására, az ORTT-nek kell a szükséges módosításokkal felmentést adnia e kötelezettség alól. Az M-RTL Zrt. ugyanakkor nehezményezi, hogy az ötpárti országgyűlési határozat ellenére a Parlament nem fogadott el új média alaptörvényt, így míg a digitalizációval technikailag európai rendszer jöhet létre, a hozzá kapcsolódó szabályozás már most elmúlt 12 éves, és nem felel meg a jelenlegi médiakörnyezetnek és az uniós irányelveknek.
(BrandTrend)