Kategória: Aktuális.

A tavalyi nagysikerű Metro Global Photo Challenge-hez hasonlóan idén is jelentkezhetnek az amatőr és profi fotósok azokból az országokból, ahol megjelennek a cégcsoporthoz tartozó ingyenes napilapok. Christian Quarles, a Metro nemzetközi marketing igazgatója szerint az elmúlt öt évben megnövekedett az érdeklődés a digitális fotózás iránt. "Az utóbbi években egyre közkedveltebb dolog fotókat feltölteni különböző közösségi oldalakra. Pár évvel ezelőtt még nem is volt hasonló, olvasóknak szóló fotóverseny, idén pedig már második alkalommal rendezzük meg nagy sikerrel a Metro Photo Challenge digitális fotópályázatot" – mondta el az igazgató.

Az idei témában beérkező pályázatokat első körben egy magyarországi, háromtagú helyi zsűri fogja elbírálni, az így kiválasztott 100 legjobb alkotás pedig továbbjut a nemzetközi körbe. Ezek után a közönség online szavazással országonként öt képet juttathat be a döntőbe, melyek közül nemzetközi zsűri választja majd ki a fődíj nyertesét. A nemzetközi zsűri elnöke Marco Delogu, fotóművész lesz, a magyarországi szakmai zsűri tagjai pedig ezúttal is Sebestyén László fotográfus, Molnár István tipográfus és Vancsó Zoltán fotográfus lesznek.

A versenyt idén is az interneten keresztül bonyolítják le: a nevezők a regisztrálást követően az erre a célra elkészített honlapra tölthetik fel képeiket, személyenként legfeljebb öt fotót. Az alkotásokra a honlap látogatói szavazhatnak majd, a magyarországi forduló október 6-tól indul. A fotók feltöltési határideje október 26., a globális nyertest pedig 2008. december 2-án hirdetik ki.

A nemzetközi verseny fődíja egy két személyre szóló utazás Párizsba, 1000 angol font értékű pénznyeremény és a lehetőség, hogy 4 kontinens 21 országában közzéteszik a nyertes fotóit. A nyereményút során készült fotók a győztessel készült interjúval együtt fognak megjelenni 2009. január és március között a Metro-hálózat összes lapjában.

Természetesen a három legjobb hazai pályázót is díjazzák. A kiválasztottak értékes Logitech-csomagot, belföldi utazást és Metropol-ajándékcsomagot nyerhetnek. A helyi győzteseket a nemzetközi zsűri szavazása után hirdetik ki, legkésőbb november 25-ig.

Regisztrálni és a versenyről további információkat olvasni az alábbi honlapon lehet: www.metrophotochallenge.com
(BrandTrend)