Kategória: Aktuális.

A Virus Bulletin az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő, független médiuma. A magazin közel egy évtizede végez összehasonlító teszteket, és vizsgálja különböző kategóriákban a biztonsági termékeket. Először 1998-ban adták ki a VB100 díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományok vizsgálatakor, amelyek biztosan nem fertőzöttek.

A VB100 minősítést olyan termékek kaphatják meg, amelyek minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust felismernek a felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, miközben a fertőzetlen állományokkal kapcsolatban nem adnak egyetlen hamis riasztást sem.

Az összehasonlító vizsgálatok ebben a hónapban egy teljesen új platformra, a Microsoft Windows Server 2008 operációs rendszerére összpontosítottak, de maga a teszt is komoly fejlesztéseken ment át. A tesztkészlet megváltozása, valamint az új platform a tesztelők szerint láthatóan kemény feladat elé állította azokat a fejlesztőket, akik a VB100 díj elnyerésére pályáztak

Mint a Virus Bulletin tapasztalt tesztelője, John Hawes írta értékelésében, "A (VirusBuster for Servers) nagy keresési sebessége meglehetősen mély benyomást keltett, a vegyes állományok kézzel indított vizsgálatának gyorsasága pedig egyenesen döbbenetesen gyors volt…. Ebben az összehasonlító vizsgálatsorozatban a VirusBuster a legjobbak között érte el a VB100 elismerést."
(BrandTrend)