Kategória: Aktuális.

Az elismert független tesztszervezet legutóbbi vizsgálatában a harmadik szervizcsomaggal frissített Windows XP platformon teszteltek összesen 35 károkozó-ellenes megoldást. A Virus Bulletin szakemberei ezekre a próbákra a korábbiakhoz képest gyökeresen átdolgozott tesztrendszerekkel készültek, emiatt szerintük valószínűleg ez a vizsgálat volt az idei év és talán a VB100 minősítés történetének is a legszigorúbb tesztje.

A Virus Bulletin az informatikai biztonsági ágazat nemzetközi tekintélynek örvendő, független médiuma. A magazin közel egy évtizede végez összehasonlító teszteket, és vizsgálja különböző kategóriákban a biztonsági termékeket. Először 1998-ban adták ki a "VB100" díjat, amely ma minden kontinensen a minőség szimbólumának számít az informatikai biztonság területén. A tesztekben azt vizsgálják, milyen arányban fedezi fel egy termék a vírusokat, milyen gyorsan dolgozik, s nem ad-e riasztást olyan állományon, amely biztosan nem fertőzött.

A "VB100" minősítést olyan termékek kaphatják meg, amelyek minden vadon terjedő (in the wild, ITW) vírust felismernek a felhasználó által indított és automatikus ellenőrzés során egyaránt, miközben a fertőzetlen állományokkal kapcsolatban nem adnak egyetlen hamis riasztást sem.

A VirusBuster Professional 5.3-as változatával kapcsolatban a Virus Bulletin tesztekért felelős egyik szakembere, John Hawes a következőket írta véleményében: "a VirusBuster megoldása sikeresen pályázhat a leggyorsabban telepíthető rendszer címére. Az egyszerű WinZip párbeszédablak után a program mindössze harminc másodperc alatt kerül fel alapbeállításokkal a számítógépre, és nem igényel újraindítást sem. Már megszokottnak számít a program többszörösen kipróbált, megbízható felhasználói felülete, mely… számos beállítási lehetőséget kínál – mindezt stabilan és megbízhatóan. A rendszer által nyújtott védelem ugyanilyen szilárd, miközben az átlagosnál magasabb az érzékelési rátája, és sokkal magasabb a feldolgozási sebessége. A VirusBuster kifogástalanul teljesítette az ITW és tisztán vírusmintás teszteket, ezért kiérdemelte a VB100 minősítést."
(BrandTrend)