Kategória: Aktuális.

A nemzetközi televíziós központ (IBC) alagsorában található, 176 nm-es stúdió és szerkesztőségi helyiségek berendezésével, valamint az adást lebonyolító műszaki eszközök összeszerelésével kezdték az olimpiai munkálatokat az MTV szakemberei július 29-én.

mtv_pekingAz építési munka legalább egy hetet fog igénybe venni, a napi 16 órányi adás ebből a stúdióból megy majd augusztus 8-ától. Az óriási, több mint 350.000 négyzetméter alapterületű, 7 szintes létesítmény egyébként leginkább egy felbolydult méhkasra emlékeztet: 120 ország tévétársaságainak közel 20.000 munkatársa dolgozik már most azon, hogy a nézők a jövő héttől a lehető legjobb minőségben élvezzék az olimpiai közvetítéseket.

image004


Pekingben már minden a játékok körül forog, a városban járókat mindenütt színes zászlók és molinók kísérik, az épületekről pedig Mao vigyázó tekintete helyett az olimpiai kabalafigurák mosolyognak vissza.
„Minden nap csak az autók felét engedik az utakra (egyik nap a páros, másik nap a páratlan rendszámúakat), és még most is tízezrével ültetik a fákat a közterületeken. A szervezők szép lassan véghezviszik a lehetetlent: megtisztítják a fővárost a szmogtól. A levegő valóban sokkal jobb, mint akár néhány hónappal ezelőtt is volt, így hát Peking – a szó szoros értelmében – szép kilátással várhatja majd a rajtot” – tudósít Schulek Csaba, az MTV sportfőszerkesztője.

Pekingben óriási a készülődés: a város különböző pontjain elhelyezett óriáskivetítők mutatják a visszaszámláló órát augusztus 8-án este 8 óra 8 percig, vagyis a megnyitóünnepség kezdetéig, miközben a kocsikra legalább kettesével tűzik ki a kínai zászlókat, az önkéntesek pedig büszkén feszítenek olimpiai egyenruhájukban.
„Az egy főre jutó kínaiak száma jelenleg úgy tíz körül mozog: ennyien figyelik a vendégek minden lépését, kérését. Igaz, a helyiek az ígéretekkel szemben nem tanultak meg angolul, legfeljebb csak a yes és a no szavak ismeretéig jutottak el – de azokat sem következetesen használják. Viszont mindenre mosolyognak, így – a szervezőket jellemző gigantománia ellenére – könnyen lehet, hogy a pekingi is egy igazi „emberarcú” olimpia lesz” – teszi hozzá a helyszínről a sportfőszerkesztő.
(BrandTrend)