Kategória: Aktuális.

A nyári pótfelvételi eljárás újabb lehetőséget kínál az őszi tanulmánykezdésre azoknak, akik nem nyertek felvételt sehová vagy 2008-ban nem jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe sem). Alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1.633 szak közül választhatnak az érdeklődők, míg a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára 573 mesterképzési szakot hirdettek meg. Ezek leginkább költségtérítéses képzések, de a mesterképzések és felsőfokú szakképzések között találhatók államilag támogatott szakok is.

A pótfelvételi eljárás során csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Erre a célra külön, ún. pótfelvételi jelentkezési lap készült, a felvételt ennek a lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. Csak azoknak a jelentkezését fogadhatják el a felsőoktatási intézmények, akik 2008-ban tavasszal nem jelentkeztek, illetve akik 2008. július 24-én nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. (A jelentkezési lap 2008. július 29-étől térítésmentesen beszerezhető a felvételt hirdető felsőoktatási intézményeknél, illetve az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán (1088 Budapest, Reviczky u. 6.). A felvételi eljárás díja 5.000 Ft.

Jelentkezési lapok benyújtása 2008. augusztus 13-ig

A jelentkezési lapokat közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell küldeni. Bővebb információ az érintett intézmények honlapján, illetve Tanulmányi Osztályain kapható.
A jelentkezési laphoz a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2008. szeptemberben induló képzések c. kiadványban megjelölt iratokat (középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, felsőfokú végzettség esetén oklevél és leckekönyv másolat, többletpontra jogosító igazolások stb.) kell csatolni, illetve azokat a teljesítményeket, eredményeket kell igazolni, amelyeket a felsőoktatási intézmények a jelentkezés elbírálásához kérnek.

A pótfelvételi jelentkezési lap beadásának határideje 2008. augusztus 13.!

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések teljes listája, valamint a pótfelvételi jelentkezés további szabályai, tudnivalói megtalálhatók és letölthetők a www.felvi.hu oldalról.
(BrandTrend)