Kategória: Aktuális.

1 ikon, 12 előadó, 2 színpad, 1 Balaton és legalább 6000 lelkes rajongó,- számokban kifejezve ezek voltak a szombati MTV Icon koncert alapelemei, melyekkel képtelenség leírni a helyszínen uralkodó hangulatot. A magyar könnyűzene történetének egyik legfontosabb zenekara jött el megnézni azt, hogy tucatnyi rendkívül tehetséges mai előadó hogyan értelmezi legnagyobb slágereiket. Az igen magas színvonalon előadott feldolgozások között igazán meglepő változatok is akadtak.

CokeClub_LGT_1A Kowalsky meg a Vega igazán punkosra vette a Gyere ki a hegyoldalba… című örökbecsűt, Varga Zsuzsa pedig úgy átgyúrta A síneken című dalt, hogy először még Presser Gábor sem ismert rá. Az LGT zeneszerzője számára ugyanígy talányosan indult a Kaukázus U2-ba oltott ő még csak 14 változata, de mint elmondta, éppen attól jó egy feldolgozás, ha az előadó teljesen a saját stílusába illeszkedően játssza azt el. Ennek a kritériumnak a Heaven Street Seven maximálisan megfelelt, hiszen a Mert én annyi mindent nem szerettem még és a Gondolj rám úgy szólt, mintha évek óta saját dalukként játszanák Szűcs Krisztiánék. Jamie Winchester és Hrutka Róbert az LGT külföldi sikereinek felelevenítésére angolul adták elő mindkét választott dalukat.

CokeClub_LGT_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éppen ötéves Pannonia Allstars Ska Orchestra sem tagadta meg önmagát és két szám erejéig (Mindenki másképp csinálja, A Kicsi, a Nagy, az Artúr és az Indián) egy kis jamaikai hangulatot csempészett a Balaton-partra. Lovasi András és Leskovics Gábor (ahogy Sub Bass Monster műsorvezető viccesen elnevezte őket: a Kispál Utcai Fiúk) akusztikus gitárokkal vezették elő a Ha a csend beszélni tudna és a Mondd mi lesz velem című dalokat. A koncert zárásaként a Barabás Lőrinc Eklektric sziporkázott az Embertelen dal és a Kotta nélkül feldolgozásaival, majd a végén mindenki egyszerre jelent meg a színpadon, hogy elénekeljék az üzenetértékű Neked írom a dalt. Az LGT tagjai hosszasan tapsolták meg az ifjú előadókat, és diplomatikusan nem emeltek ki senkit az este fellépői közül – viszont mindenkihez volt egy-két méltató mondatuk. Somló Tamás és Solti János egyre azt bizonygatták, hogy ők tulajdonképpen nem érzik magukat ikonnak, egyszerűen zenészek, akik teszik a dolgukat. Karácsony János pedig, aki szinte végig kamerázta az eseményeket, nem tudta elégszer elmondani, mennyire „istenien” érezte magát.
Felemelő látványban lehetett része annak, aki látta az osztályképszerű fotózást, melyen az LGT tagjai és az összes fellépő együtt állt a kamerák elé: ennyi legendás és új tehetséget egy helyen nem gyakran lát az ember!

CokeClub_LGT_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondhatnánk: szombat este a Coke Club-ban a legnagyobb tisztelettel fogott kezet egymással a magyar könnyűzene múltja, jelene és jövője.
Augusztus 2-án a harmadik MTV Icon koncerten a Tankcsapda dalait játssza el 12 előadó.
(BrandTrend)