Kategória: Aktuális.

Az ülés több résztvevője szerint várhatóan még ebben a hónapban ismét a bizottság elé kerülhet az anyag – olvasható az Index-en.

Az NHH által március 25-én kiírt tenderekre az április 24-ei határidőig összesen négy pályázat érkezett: az egy csomagban meghirdetett öt földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetésére az Antenna Hungária Zrt. és a Digital Broadcasting Kft., a VHF sávban működő földfelszíni digitális rádiós műsorszóró hálózat üzemeltetésére pedig az Antenna Hungária Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. pályázott.

Az Index információi szerint azért alaki és pontszámítási hibákra hivatkozva dobta vissza az NHH javaslatát az országgyűlési bizottság, mert törvény szerint csak erre van joga. Valójában azonban a bizottságnak a végeredmény nem tetszik egyes tagoknak, bár az Index információforrásai közül többen is elismerték, hogy az Antenna Hungária annak ellenére kapott magas pontszámokat az eredményhirdetésen, hogy több fontos kérdésre nem válaszolt. Egyelőre nem világos, hogy milyen lobbiérdekek léptek működésbe, kiknek nem tetszik az, hogy mind a rádiós, mind a tévés pályázaton az Antenna Hungária vezet.
A Nemzeti Hírközlési Hatóságnak tíz napja van arra, hogy eldöntse, jogosnak tartja-e a bizottság kifogásait, ha azután sem változtatnak az eredményen, az országgyűlési bizottság már csak bíróság előtt támadhatja meg a jelentést.

(www.index.hu)