Kategória: Aktuális.

A vezeték nélküli LAN (WLAN) technológia használatának terjedésével jelentősen megnövekedett az igény a valódi szélessávú internet-hozzáférésre és a vállalati hálózatok elérésére bárhol és bármikor. Piaci elemzők(2)  előrejelzése szerint a laptopok a produktivitás kulcsfontosságú eszközei maradnak a jövőben is, és a HSPA technológia kulcsszerepet játszik majd ebben.

A ma bejelentett együttműködés keretén belül a Toshiba és az Ericsson egyesíti saját szakterületén megszerzett, kiterjedt szaktudását. Thomas Teckentrup, a Toshiba számítógépes rendszerekkel foglalkozó európai divíziójának vezérigazgatója, így értékelte az együttműködést: „A Toshiba és az Ericsson jól kiegészíti egymást. Míg a Toshiba pozíciója az üzleti felhasználású laptopok piacán erős, az Ericsson a szélessávú mobilmegoldások üzletágában rendelkezik átfogó tapasztalattal. Az együttműködés révén ügyfeleink számára rendkívül előnyös termékek születnek majd, amelyek minden szempontból elősegítik üzleti életük sikerét”.

„Azzal, hogy szélessávú mobilmodulunkat a Toshiba üzleti célú laptopjaiba integráljuk, támogatjuk a Toshiba azon törekvését, hogy valódi szélessávú mobil-összeköttetést kínáljon üzleti felhasználói számára” – jelentette ki Mats Norin, az Ericsson szélessávú mobilmodulokkal foglalkozó üzletágának alelnöke.

A Toshiba üzleti célú laptopjait használók hamarosan élvezhetik majd az Ericsson legújabb vezeték nélküli szélessávú technológiáinak (HSPA) előnyeit, mivel a modulok akár 7,2 Mb/s-os adatsebességet tesznek lehetővé előfizetői irányban és akár 2,0 Mb/s-ot központi irányban(3) . A modulok GPS (globális helymeghatározó rendszer) vevővel is rendelkeznek, amely a helymeghatározó alkalmazásokkal használható. A Toshiba 2008 második felében tervezi piacra dobni az Ericsson szélessávú mobilmodult tartalmazó első laptopokat. A vállalat hosszú történetében nem először fordul elő a legfrissebb technológiák alkalmazása: a Toshiba 2006-ban vezette be első beágyazott 3G laptopját.
 1 A GSA (Európai Globális Navigációs Műholdrendszer Ellenőrzési Hatósága) 2008. júniusi adatai szerint
 2  „A HSPA és a szélessávú mobil hozzáférés elterjedése a vállalati piacon”, Disruptive Analysis, 2007. október
 3  A tényleges adatátviteli sebesség a hálózati teljesítménytől függ
(BrandTrend)