Kategória: Aktuális.

A kitüntetett ún. Voice Miner az ügyfélszolgálati tevékenység minőségét és hatékonyságát növeli oly módon, hogy a tartalmi elemzés mellett nyomon követi és kimutatja a beszélgetés emocionális változásait, amely fontos szerepet tölt be az ügyfélelégedettség kialakításában. Az eredmények további felhasználásával a cégek egy jóval ügyfélközpontúbb, hatékonyabb, de mégis emberibb marketing és értékesítési stratégiát valósíthatnak meg.

A pénzügyi év végén az Oracle hét kategóriában díjazta legsikeresebb partnereit, köztük „A leginnovatívabb partner” díjjal a Nextent Informatikai Zrt.-t, amely egy intelligens beszédjel feldolgozáson alapuló technológiát fejlesztett ki Oracle alapokon. A Nextent 2002 óta Oracle Partner, azaz egyike annak a kilenc kiemelt stratégiai partnernek a 250 közül, amely megfelelő szaktudással és pénzügyi háttérrel rendelkezik a kiemelt szakmai státuszhoz.

A kitüntetett ún. Voice Miner az ügyfélszolgálati tevékenység minőségét és hatékonyságát növeli oly módon, hogy a tartalmi elemzés mellett nyomon követi és kimutatja a beszélgetés emocionális változásait, amely fontos szerepet tölt be az ügyfélelégedettség kialakításában.

Az elsősorban magyar nyelvterületre specializált megoldással nemcsak a betelefonáló elégedetlen ügyfelek szűrhetők ki, hanem nyomon követhető az is, hogy az ügyintéző milyen módon bánik az ügyféllel. A kulcsszófelismerés, mint tartalomszűrő technológia segítségével automatikusan megjelölhetők és kategorizálhatóak az ügyfélszolgálati beszélgetések, ellenőrizhetővé válik a vállalati protokoll betartása, pontos képet kap a cég vezetése arról, hogy mely termékei és szolgáltatásai iránt mutatkozik érdeklődés, esetleg milyen termékhez kapcsolódóan nőtt meg a problémás beszélgetések száma. A Voice Miner segítésével a korábbi, sokszor szúrópróbaszerű ellenőrzés helyett egy teljeskörű, hatékonyabb minőségbiztosítási rendszer alakítható ki. Az eredmények további felhasználásával a cégek egy jóval ügyfélközpontúbb, hatékonyabb, de mégis emberibb marketing és értékesítési stratégiát valósíthatnak meg.

"Büszkeséggel tölt el minket, hogy a világ élvonalát jelentő technológia immár itthon is elérhetővé vált, ráadásul hazai innovációs fejlesztés eredményeként. A legtöbb iparágban az ügyfelek megtartására helyeződött a hangsúly, így különös figyelmet kell fordítanunk arra, amikor az ügyfelünk felemeli a telefont és beszélget velünk, elmondja kéréseit, esetleg problémáját. Az alacsony ár egyre kevésbé jelent ügyfélmegtartó erőt, egyre komolyabb szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének, az ügyintéző tájékozottságának, az ügyfél szolgáltatóhoz való érzelmi kötődésének is. Mindezzel a vezető vállalatok eddig is tisztában voltak, de nem tudták hatékonyan kinyerni ezeket az információkat a tárolt beszélgetésekből. A Voice Miner rendszer ezen a területen jelent forradalmi áttörést." – fogalmazott Bódogh Attila, a Nextent Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

A technológiai fejlesztések és a tesztelés már lezárult, a termék bemutatását és piaci bevezetését őszre tervezi a vállalat.
(BrandTrend)