Kategória: Aktuális.

A világ leginkább embert próbáló nyílt tengeri versenye, a Volvo Ocean Race 2008 októberétől 2009 júniusáig tart. A világkörüli maraton leghosszabb útvonala 12 300 tengeri mérföld Qingdao és Rio de Janeiro között. Az út közben megrendezendő kikötői versenyeknek Alicante, Szingapúr, Qingdao, Rio de Janeiro, Boston, Galway és Stockholm ad majd otthont.

Az Ericsson által biztosított, októberben induló Volvo Ocean Race szolgáltatás gondoskodik arról, hogy a vitorlázás szerelmeseinek egy pillanatra se kelljen elszakadniuk a verseny eseményeitől. Mindenhová magukkal vihetik a legfrissebb adatokat és szórakoztató szolgáltatásokat, függetlenül attól, hol tartózkodnak éppen a világban. A Volvo Ocean Race viadalnak a spanyolországi Alicante kikötőjében megrendezett részversenyei után a rajongók a kameraválasztási funkcióval követhetik nyomon kedvenc hajójuk útját. A szolgáltatás más kiváló funkciókkal is rendelkezik, mint például a gyors csatornaváltás.

Jan Wäreby, az Ericsson multimédiával foglalkozó üzletágának vezetője, a következőket nyilatkozta: „Az új multimédia-csatornáknak köszönhetően a nézők személyre szabott, interaktív, dinamikus mobil felhasználói élménnyel gazdagodhatnak – időtől, tértől és készüléktől függetlenül. A szolgáltatások következő generációját képviselő lehetőség a felhasználót állítja az általa vezérelhető élmény középpontjába. Ez különösen igaz a Volvo Ocean Race verseny esetében”.

Andrew Ferguson, a Volvo Ocean Race világverseny technológiai és új médiamegoldásokért felelős vezetője, kijelentette: „Az Ericsson világszínvonalú mobiltechnológiája által biztosított online élmény új dimenziót ad a vitorlásversenyek rajongóinak életéhez. A nézők bármikor és bárhol nyomon követhetik a verseny izgalmas eseményeit”.

Az Ericsson a globális technológiai fejlődés vezető ereje, amely az „egyetlen hálózat” elvére alapozva mindenhol lehetővé teszi a szélessávú összeköttetést. A Volvo Ocean Race verseny élő esettanulmányként szolgál majd arra nézve, hogyan biztosíthatók bevételnövelő következő generációs multimédia-szolgáltatások merevlemezről, mobil-összeköttetésen keresztül. Az esettanulmány megvitatására a világ számtalan táján kijelölt kikötőállomásokon lesz majd lehetőség.
Az Ericsson minőségi multimédiás tartalmai elérhetőek az Ericsson broadcast room honlapján:
www.ericsson.com/broadcast_room
(BrandTrend)