Kategória: Aktuális.

Az MTV telesport.hu oldala (www.telesport.hu) még csak pár hete, május 29-én debütált a hazai internetes médiapiacon, az EURO 2008 mérkőzéseit azonban már az első napokban stadionnyi szurkoló követte élőben a sportportálon. A focirajongók körében olyan óriási az érdeklődés, hogy a portált kiszolgáló szervereket máris bővíteni kellett. Az MTV Új média szerkesztősége a technológiai szolgáltatásokat biztosító Carnation Zrt., valamint az Origo Zrt. segítségével megduplázta az oldal sávszélességét. Ennek köszönhetően a vasárnapi párhuzamos közvetítés videóit még jobb minőségben (512/590 kb/s-os stream), és a korábbi napokhoz képest még többen figyelhették azonos időben.

Hétfőn a mérkőzéseket ugyanabban az időben nézők száma rekordot döntött. Az Ausztria – Németország, valamint a Horvátország – Lengyelország meccseknek 10.600 azonos idejű (konkurens) nézője volt, miközben a telesport.hu napi látogatószáma elérte az 50 ezret, az mtv.hu pedig megközelítette a 100 ezret.
 
„Az MTV sportportálja ezzel a közvetítéssel hazai internet történelmet írt – mondta Mucsi Csaba, az MTV Új média főszerkesztője. Magyarországon még nem volt arra példa, hogy azonos időben ekkora nézőszámot produkáljon egy műsor az interneten, ráadásul kiváló minőségben. Az olimpiára elkészül a cikkek kommentezhetősége és komoly blogmotort is építünk a rendszer alá” – tette hozzá a főszerkesztő.

Hétfőn a két rangadó közvetítését nézők mellett 48.440 látogatója volt a telesport.hu portálnak. A látogatók összesen 229.829 oldalt töltöttek le.

Telesport.hu
Napi legtöbb azonos idejű (konkurens) meccsnéző – 2008. június 7-16.

mtv1

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Carnation Zrt.

(BrandTrend)