Kategória: Aktuális.

A pártelnöknek sok száz kérdést küldtek a felhasználók, ezek közül több mint ötven megválaszolására jutott idő.

"Szigorú és takarékos" pártfinanszírozási szabályokat vezetne be Orbán Viktor.

A párfinanszírozással kapcsolatos álláspontjára vonatkozó kérdés nyomán Orbán Viktor kijelentette, hogy "a szigorú és takarékos szabályozás híve". Egy másik felhasználó rákérdezett, kormányra kerülése esetén a Fidesz tervezi-e a parlamenti képviselők számának csökkentését. Orbán válaszul elmondta: "A parlament asztalán fekszik Navracsics Tibor előterjesztése, egy kész törvényjavaslat a parlament létszámának a mai 386-ról 200-ra való csökkentéséről. Általában a hivatásos politikusok, beleértve az önkormányzati tisztségviselők világát is, félbevágásának, megfelezésének vagyok híve."

A képviselők "a pénzünkkel szórakoznak" – vélte egy olvasó, s rákérdezett, mit tenne Orbán a képviselői költségtérítéseket illetően. A pártelnök egyetértett azzal, hogy "ami most van, az felháborító", majd hozzátette: "Világos, átlátható szabályok, teljes nyilvánosság. Ilyen egyszerű az orvosság."

Orbán Viktort az [origo] olvasói a Fidesz és az SZDSZ kapcsolatáról is faggatták. A pártelnök hangsúlyozta, hogy az SZDSZ megítélése szerint "lejáratta magát", ugyanakkor arról is beszélt, hogy a népszavazás után az SZDSZ volt az egyetlen parlamenti párt, amely komoly változásba fogott. "A parlamentet egyszerű többséggel fel lehet oszlatni, és akkor új fejezetet is nyithatunk. Hát effélét" – mondta arról, hogy milyen együttműködést tart elképzelhetőnek a Fidesz és az SZDSZ között.

A közel másfél órás chat során számos más téma is terítékre került, így többek között szó volt a Fidesz adó- és nyugdíjügyi elképzeléseiről, az állami beruházásokról, a diplomás-munkanélküliségről, az abortusz jogi szabályozásáról, egy magyar környezetvédő párt felbukkanásának esélyeiről, és arról is, hogy Orbán Viktor melyik válogatottnak drukkol a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az [origo] Vendégszobájában hetente többször tehetnek fel kérdéseket a portál felhasználói ismert, érdekes, az aktuális hírekben szereplő személyiségeknek. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök éppen egy évvel ezelőtt válaszolt az olvasóknak, de járt már itt az énekesnő Rúzsa Magdi, a labdarúgó Gera Zoltán, számos olimpiai bajnok között például Janics Natasa és Kammerer Zoltán, míg néhány héttel ezelőtt Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója volt vendég.

Orbán Viktor és az [origo]-olvasók beszélgetése cikk-formában kedd reggeltől olvasható a portálon.
(BrandTrend)