Kategória: Aktuális.

A Global Voices egy gyűjtőlap, amely a világ különböző országaiból invitál meg újságírókat és bloggereket, hogy írjanak mindarról, ami hazájukban történik. Az ő közreműködésükkel a hivatalos tudósítókétól és hírgyárakétól eltérő nézőpontból is megismerhetjük egy-egy ország, régió híreit, történéseit.
Évente egyszer a projekt tagjai, újságírók és bloggerek személyes találkozón vitatják meg a polgári médiumok fejlődéséről szóló információkat, újdonságokat. Az idei találkozó helyszíne Budapest lesz; a rendezvényre Irántól Indiáig, Londontól Szudánig, Szíriától Kínáig érkeznek résztvevők.

A konferencia ezúttal az „Állampolgárság és a polgári médiumok” témát járja körül, és kiemelten foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy milyen hatással lehetnek egy adott ország polgári médiumai az ország közéleti aspektusaira. Szó lesz az online szólásszabadságról, az internetes többnyelvűségről, valamint megvizsgáljuk a polgári média és a Web 2.0 eszközeinek alkalmazási lehetőségeit.

A konferencia ismertetője és részletes programja:
http://newsletter.adverticum.com/link.php?M=22593&N=20&L=20&F=T
A találkozó öt napos, melyből kettő (június 27-28.) nyilvános. A rendezvény két nyílt napjára regisztrálni a fenti honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével lehet.
(BrandTrend)